ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Με νότα αισιοδοξίας ο πρόεδρος της Αυστρίας: «Κάθε χειμώνας ακολουθείται από την άνοιξη και αυτή θα ξεκινήσει σύντομα»

Με νότα αισιοδοξίας ο πρόεδρος της Αυστρίας: «Κάθε χειμώνας ακολουθείται από την άνοιξη και αυτή θα ξεκινήσει σύντομα»

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν φάνηκε αρκετά αισιόδοξος στις δηλώσεις του αναφορικά με την πανδημία. Τόνισε το πόσο εύθραστη είναι η κοινωνία μας και ότι μαθαίνουμε από αυτό για το μέλλον. Τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του κορωνοϊού.

Υπενθύμισε ταυτόχρονα στους πολίτες ότι «όσο και αν ακούγεται τετριμμένο, κάθε χειμώνας ακολουθείται από την άνοιξη και αυτή θα ξεκινήσει σύντομα».

Σύντομα όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και να μπορέσουν να χαρούν ξανά τη ζωή μαζί, «και τότε εύχομαι να αφήσουμε το συντομότερο δυνατό αυτή την κρίση πίσω μας, αλλά και να μην την ξεχνάμε. Να μην ξεχνάμε πόσο εύθραυστη είναι η κοινωνία μας. Ότι μαθαίνουμε από αυτό για το μέλλον. Ότι πλησιάζουμε και πάλι ο ένας τον άλλο. Και ότι θα συνεργαστούμε μαζί να κτίσουμε αυτή τη χώρα νέα και καλύτερη», τόνισε ο Αυστριακός Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πανδημία απαιτούσε πολλά από όλους, χωρίς εξαίρεση όλοι επηρεάστηκαν και επηρεάζονται σοβαρά ή ιδιαίτερα σοβαρά, κανένας δεν έμεινε ανέγγιχτος. Αυτό είναι απογοητευτικό, αλλά παρακαλώ να μην κατευθύνουμε την απέχθεια ο ένας έναντι του άλλου».

«Να κοιταχτούμε στα μάτια μετά το τέλος της κρίσης»

«Ακριβώς σε μία κρίση εμφανίζεται από τι αποτελούμαστε, και όλοι μας θέλουμε και πρέπει να μπορούμε να κοιταχτούμε στα μάτια μετά το τέλος της κρίσης, και γνωρίζω ότι στις καρδιές μας, η συμπόνια, το θάρρος και η πίστη σε αυτό που είναι καλό, είναι ισχυρότερα από οτιδήποτε άλλο», επισήμανε ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους «οι οποίοι, σε αυτή την κουραστική κρίση, εξακολουθούν να λαμβάνουν υπόψη τον άλλο, οι οποίοι εξακολουθούν να φροντίζουν για την ευημερία και την υγεία των συνανθρώπων τους». Πολλοί έχουν χάσει τους αγαπημένους τους από τον ύπουλο ιό, μερικές φορές χωρίς να μπορούν να τους αποχαιρετήσουν αυτοπροσώπως, και «είναι σημαντικό όλοι μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν επηρεάζονται άμεσα από αυτό, να το δούμε και να είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλο», τόνισε ο Αυστριακός Πρόεδρος, τηρώντας στη συνέχεια ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.