ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γερμανία: Στα ύψη η δυσαρέσκεια για την Α.Μέρκελ – Το 64% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο με την κυβέρνηση

Γερμανία: Στα ύψη η δυσαρέσκεια για την Α.Μέρκελ – Το 64% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο με την κυβέρνηση

Ένα τεράστιο ποσοστό των Γερμανών δεν είναι ευχαριστημένο με την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επιβάλει συνεχόμενα lockdown στη Γερμανία, όπως ο Κ.Μητσοτάκης στην Ελλάδα.

Σε ύψη – ρεκόρ βρίσκεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση σε νέα δημοσκόπηση, η οποία καταγράφει μεταξύ άλλων σημαντική πτώση των ποσοστών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και ξεκάθαρο προβάδισμα του αρχηγού της CSU Μάρκους Ζέντερ έναντι του αρχηγού της CDU ‘Αρμιν Λάσετ στην κούρσα για το χρίσμα του υποψήφιου Καγκελάριου ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το τελευταίο «Deutschlandtrend» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 64% (+15%) των πολιτών δηλώνει «λίγο» ή «καθόλου» ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, ενώ «ικανοποιημένο» δηλώνει το 33% και «πολύ ικανοποιημένο» μόλις το 2%. Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς, η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ παραμένει στην κορυφή της δημοτικότητας με 58% θετικές απόψεις έναντι 41% αρνητικών, ενώ θετικό πρόσημο έχουν οι απόψεις μόνο για τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και τον υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Ρεκόρ αρνητικών απόψεων συγκεντρώνουν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (70%), ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (66%) και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ (62%).

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συρρικνώνεται κατά έξι μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση και περιορίζεται στο 27%, ακολουθούμενη από τους Πράσινους, οι οποίοι ενισχύονται κατά δύο μονάδες και φθάνουν το 22%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με ποσοστό 16% και χωρίς μεταβολή, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία παραμένει στο 11%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν δύο μονάδες και ανεβαίνουν στο 9% και η Αριστερά μένει σταθερή στο 7%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.