ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανία: Τηλεδιάσκεψη Α.Μέρκελ με πρωθυπουργούς κρατιδίων για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων

Γερμανία: Τηλεδιάσκεψη Α.Μέρκελ με πρωθυπουργούς κρατιδίων για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων

Τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν στην αποψινή τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων είναι η ανάκτηση κάποιων ατομικών ελευθεριών για τους εμβολιασμένους, η επικείμενη κατάργηση της σειράς προτεραιότητας στην εκστρατεία ανοσοποίησης και η κατανομή των εμβολίων μεταξύ ιατρείων και εμβολιαστικών κέντρων προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει το θέμα των «προνομίων» για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19, αλλά τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Αυτό το σχέδιο που συζητείται προβλέπει ότι οι δύο αυτές κατηγορίες θα πρέπει, π.χ. όταν επισκέπτονται καταστήματα ή κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, να αντιμετωπίζονται όπως εκείνοι οι οποίοι παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό, αλλά και όταν επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου» να μην υποχρεούνται να μείνουν σε καραντίνα.

Εξαίρεση αναμένεται να ισχύσει για όσους επισκέπτονται περιοχές όπου βρίσκεται σε έξαρση κάποια παραλλαγή του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα γίνεται η διαχείριση των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σεμπάστιαν Γκούλντε δήλωσε πριν από λίγο ότι ακόμη δεν υπάρχει σχετική απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.