ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λευκορωσία: Ζήτησε νομική συνδρομή από τις ΗΠΑ για την απόπειρα πραξικοπήματος

Λευκορωσία: Ζήτησε νομική συνδρομή από τις ΗΠΑ για την απόπειρα πραξικοπήματος

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Κρατικής Ασφάλειας της Λευκορωσίας (KGB), Αντρέι Γιάρος, η Λευκορωσία ζήτησε τη νομική συνδρομή από τα αρμόδια δικαστικά όργανα των Ηνωμένων Πολιτειών για την υπόθεση που σχετίζεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα και τη συνωμοσία δολοφονίας εναντίον του Προέδρου της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σύμφωνα με την Κρατική Ασφάλεια εννέα άτομα κατηγορούνται για την υπόθεση με τρεις από αυτούς να βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το Τμήμα Ερευνών της KGB έστειλε αίτημα νομικής συνδρομής στα αρμόδια δικαστικά ιδρύματα των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του οποίου απαιτείται με βάση και την περιοχή που διαμένουν οι κατηγορούμενοι, να τους ανακρίνουν και να πραγματοποιήσουν άλλες διερευνητικές και διαδικαστικές ενέργειες ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη διερεύνηση όλων των περιστάσεων της υπόθεσης» δήλωσε ο Γιάρος, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Belta».

Σύμφωνα με την KGB, η Λευκορωσία θέτει επίσης το ζήτημα της έκδοσης αυτών των ατόμων στη χώρα. Παρόμοιες εκκλήσεις για κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση θα σταλούν σύντομα στη Λιθουανία και την Ουκρανία, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλεξάντερ Λουκασένκο στις 17 Απριλίου ανακοίνωσε τη σύλληψη μιας ομάδας ανθρώπων που ετοίμαζαν σχέδιο εναντίον του ιδίου και των παιδιών του και, σύμφωνα με εκείνον, οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εμπλέκονται σε αυτό.

Παράλληλα, η ομάδα περιελάμβανε τόσο πολίτες της Λευκορωσίας όσο και αλλοδαπούς κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας, εκτός από τη σωματική εξάλειψη του Λουκασένκο, ήθελαν να οργανώσουν μια ένοπλη εξέγερση ώστε να καταλάβουν την εξουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.