ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η δήλωση με νόημα του Β.Πούτιν για την Ουκρανία: «Κόκκινη γραμμή η ένταξη σας στο ΝΑΤΟ»

Η δήλωση με νόημα του Β.Πούτιν για την Ουκρανία: «Κόκκινη γραμμή η ένταξη σας στο ΝΑΤΟ»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία περίοδο στην οποία η Ρωσία λόγω αλλαγής ηγεσία στις ΗΠΑ νιώθει ξανά την «καυτή ανάσα» του ΝΑΤΟ, σπεύδει να προειδοποιήσει ποια θα είναι η βασική αιτία παγκοσμίου πολέμου, σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν εκεί.

Συγκεκριμένα, επαίνεσε τους Ουκρανούς που αντιτίθενται στην πρόθεση του Κίεβου να γίνει μέλος του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των διεθνιστών των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η κίνηση θα ήταν κόκκινη γραμμή για την Ρωσία, καθώς θα απειλούνταν από δυτικούς πυραύλους.

«Τουλάχιστον το 50% των Ουκρανών δεν θέλουν η χώρα τους να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι 1 της Ρωσίας την περασμένη Τετάρτη, «Και αυτοί είναι έξυπνοι άνθρωποι», συμπλήρωσε.

«Δεν μιλώ με ειρωνεία και όχι επειδή οι άλλοι είναι ηλίθιοι», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, «αλλά επειδή αυτοί οι άνθρωποι [που δεν θέλουν την ένταξη στο μπλοκ] καταλαβαίνουν ότι είναι καλύτερα να μην βρίσκονται στην γραμμή του πυρός. Δεν θέλουν να είναι διαπραγματευτικά χαρτιά ή τροφή για τα κανόνια».

Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι εκείνοι στην ουκρανική κοινωνία που είναι δύσπιστοι εμπρός στους στενότερους στρατιωτικούς δεσμούς με την Δύση «αισθάνονται ότι συμμετέχουν στον κοινό μας (ρώσο-ουκρανικό) πολιτισμό και δεν θέλουν το ένα μέρος αυτού του πολιτισμού να αντιταχθεί στο άλλο μέρος του, χορεύοντας στους ρυθμούς κάποιου άλλου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ θα σήμαινε πυραύλους τοποθετημένους κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. «Ο χρόνος πτήσης από το Χάρκοβο ή, για παράδειγμα, το Ντνιεπροπετρόφσκ… προς την Μόσχα θα μειωθεί στα 7-10 λεπτά. Θα ήταν μια κόκκινη γραμμή για εμάς ή όχι; ” ρώτησε ο Ρώσος ηγέτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.