Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Ναβάλνι

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Ναβάλνι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, την οποία κατηγορούν για την δηλητηρίαση του Ρώσου αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε σήμερα ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρόεδρου Τζο Μπάιντεν.

«Ετοιμάζουμε νέα σειρά κυρώσεων για επιβολή στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης», δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν στο αμερικανικό δίκτυο CNN τέσσερις ημέρες μετά την συνάντηση κορυφής της Γενεύης ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι δέχθηκε επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στην Ρωσία, μεταφέρθηκε στο Βερολίνο δηλητηριασμένος σε σοβαρή κατάσταση. Παρέμεινε επί εξάμηνο στην Γερμανία και επέστρεψε στην Μόσχα για να συλληφθεί στο αεροδρόμιο, τον Ιανουάριο. Εκτοτε βρίσκεται στην φυλακή και η Ουάσινγκτον και οι δυτικές δυνάμεις ζητούν την απελυθέρωσή του.

«Έχουμε ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι. Δεν το κάναμε μόνοι μας, θα συσπειρώσουμε τους συμμάχους μας σε μία συλλογική προσπάθεια για να τιμωρηθεί η χρήση χημικού παράγοντα κατά ενός πολίτη τους στο ρωσικό έδαφος», είπε ο Τζέικ Σάλιβαν.

Στις 2 Μαρτίου, η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά επτά υψηλόβαθμών Ρώσων αξιωματούχων.

Επρόκειτο για τα πρώτα μέτρα που έλαβε ο Τζο Μπάιντεν από την ανάληψη της προεδρίας στο τέλος του Ιανουαρίου.

Λίγο πριν από την αμερικανορωσική συνάντηση κορυφής στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου, ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε προειδοποίηση για το θέμα του Ρώσου αντικαθεστωτικού. «Ο θάνατος του Ναβάλνι θα επιδεινώσει τις σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Και με μένα», είπε.

Κατά τη συνάντηση της Γενεύης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε απλώς δηλώσει: «Αυτός ο άνθρωπος γνώριζε ότι παραβίαζε τον ισχύοντα στην Ρωσία νόμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.