Να πεθαίνεις για την Πατρίδα. Όχι να σε πεθαίνει η Πατρίδα...

Ρωσία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Β.Πούτιν, Ν.Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ – Στο τραπέζι η σύνοδος του Νοεμβρίου

Ο Σεργκέι Ριαμπκόφ δεν αποκλείει μια τριμερή συνάντηση

Ρωσία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Β.Πούτιν, Ν.Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ – Στο τραπέζι η σύνοδος του Νοεμβρίου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας τριμερούς συνάντησης του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σι Τζινπίνγκ.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πριν ξεκινήσουν οι σχετικές προετοιμασίες θα πρέπει να έχει αποσαφηνιστεί η ατζέντα και το τι θα μπορούσε να προκύψει από μια τέτοια συνάντηση.

Το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των τριών ηγετών είχε τεθεί τις προηγούμενες ημέρες από τον σύμβουλο του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της APEC τον Νοέμβριο, στη Σεντζέν της Κίνας.

Ο Ριαμπκόφ, πάντως, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει πρώτα συγκεκριμένο πλαίσιο για μια τέτοια συνάντηση.

Όπως ανέφερε, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο τι θα συζητηθεί και ποιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να έχει, πριν προχωρήσουν οι απαραίτητες διπλωματικές διαδικασίες.

Εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί, μια συνάντηση Πούτιν, Τραμπ και Σι θα αποτελούσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός σε διεθνές επίπεδο, καθώς θα έφερνε στο ίδιο τραπέζι τους ηγέτες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η σύνοδος της APEC είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Νοεμβρίου στη Σεντζέν, ενώ το Κρεμλίνο έχει ήδη αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των τριών ηγετών.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχει οριστική συμφωνία για τη διεξαγωγή της. Η Μόσχα δείχνει να εξετάζει την προοπτική, ζητώντας παράλληλα να καθοριστούν με σαφήνεια οι όροι, η ατζέντα και οι στόχοι μιας πιθανής τριμερούς συνάντησης.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.