ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αιχμές κατά της Λιζ Τρας στο Κοινοβούλιο: «Ζητάς να πληρώσει την ενεργειακή κρίση η εργατική τάξη»

«προστατεύεις τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και ζητάς να πληρώσει τον λογαριασμό η εργατική τάξη»

Αιχμές κατά της Λιζ Τρας στο Κοινοβούλιο: «Ζητάς να πληρώσει την ενεργειακή κρίση η εργατική τάξη»

«Μαζί μπορούμε να βγούμε από την καταιγίδα», δήλωσε η Λιζ Τρας στη χθεσινή ομιλία της έξω από τη πρωθυπουργική κατοικία, όμως η πρώτη της μέρα από τη θέση αυτή συνδυάστηκε με τα πρώτα φαρμακερά βέλη από τον  ηγέτη των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ. 

Στην καθιερωμένη «Ώρα του πρωθυπουργού», στην   κατάμεστη αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τρας από τα πρώτα λεπτά δεσμεύτηκε ότι αύριο κιόλας θα ανακοινώσει το πρόγραμμά της για τους ενεργειακούς λογαριασμούς.

Ακριβώς σε αυτό το πεδίο κορυφώθηκε και η αντιπαράθεση με τον αρχηγό των Εργατικών. Απάντησε ευθέως στην πρώτη ερώτηση τοy Στάρμερ, ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι τάσσεται κατά των έκτακτων φόρων στα κέρδη των ενεργειακών κολοσσών. Όπως δήλωσε η ίδια «πιστεύω ότι αυτό θα σταματήσει τις επενδύσεις για την χώρα για αυτό και δεν θα βάλω έκτακτο φόρο στις κερδοφόρες επιχειρήσεις».

Όμως, ο ηγέτης της Εργατικών την «στρίμωξε» για το πώς και από πού θα βρει τα λεφτά που υπόσχεται, κατηγορώντας την ότι “προστατεύεις τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και ζητάς να πληρώσει τον λογαριασμό η εργατική τάξη”.

Η αλήθεια είναι πως η απάντηση της νέας πρωθυπουργού βασίστηκε στην ελπίδα πως το πρόγραμμά της για χαμηλούς φόρους θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι αργά το βράδυ και με προσοχή δημιούργησε τη νέα της ομάδα, χαρακτηριστικό ότι μέχρι τα ξημερώματα ανακοινώνονταν οι αλλαγές ενώ παράλληλα ενημέρωνε τον λογαριασμό της στο Twitter για την συνομιλία της με τον πρόεδρο της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν αλλά και της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Μάλιστα αποδέχθηκε και την πρόσκληση του τελευταίου να επισκεφτεί την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας τη συνέχεια της στενής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.