ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απελπισμένος ο Τ.Μπάιντεν για την ήττα που έρχεται: Υπόσχεται αμβλώσεις

Χάνει συνεχώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις

Απελπισμένος ο Τ.Μπάιντεν για την ήττα που έρχεται: Υπόσχεται αμβλώσεις

Στη… γύρα για την αναζήτηση ψήφων έχει βγει ο υπέργηρος Αμερικανός πρόεδρος, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως χάνει συνεχώς έδαφος, δίνοντάς του μόλις 35%.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, ο Τζο Μπάιντεν το έριξε στην ψηφοθηρία και δεσμεύτηκε σήμερα ότι το πρώτο νομοσχέδιο στην ατζέντα του Κογκρέσου, εφόσον κερδίσουν οι Δημοκρατικοί, θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην άμβλωση.

«Και, αν το Κογκρέσο τον εγκρίνει, θα τον υπογράψω τον Ιανουάριο», είπε ο Τ.Μπάιντεν. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι θα θέσει βέτο εάν οι Ρεπουμπλικάνοι ανακτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και επιχειρήσουν να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι Δημοκρατικοί είναι πολύ πιθανό να χάσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και ενδεχομένως και της Γερουσίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Τ.Μπάιντεν, προσπαθεί να ενώσει το κόμμα και να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του γύρω από το θέμα των αμβλώσεων.

Σημειώνεται ότι οι Δημοκρατικοί διαθέτουν ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή. Στη Γερουσία, ελέγχουν τις 50 από τις 100 έδρες και σε περίπτωση ισοψηφίας η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είναι αυτή που καθορίζει το αποτέλεσμα. Ακόμη και αν διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής, χρειάζεται να αυξήσουν σημαντικά τη δύναμή τους στη Γερουσία, αφού ο κανονισμός ορίζει ότι απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία 60 ψήφων για να περάσει ο νόμος.

Ωστόσο, μολονότι η άμβλωση παίζει σημαντικό ρόλο για τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές, μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos δείχνει ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν περισσότερο για τον πληθωρισμό.

Σε πανεθνικό επίπεδο, μόνο το 8% των Αμερικανών απάντησε ότι το θέμα του δικαιώματος στην άμβλωση θα καθορίσει την ψήφο τους. Συγκριτικά, το 27% ανέφερε ότι η ψήφος του θα εξαρτηθεί από τον πληθωρισμό.

Όπως φαίνεται, ο Αμερικανός πρόεδρος παίζει με ξεπερασμένα «όπλα»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.