ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποκάλυψη σοκ για τον Ρ.Σούνακ στην πανδημία του κορονοϊού: «Ας αφήσουμε κόσμο να πεθάνει»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα τοποθετηθεί για το θέμα, όταν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας

Αποκάλυψη σοκ για τον Ρ.Σούνακ στην πανδημία του κορονοϊού: «Ας αφήσουμε κόσμο να πεθάνει»

Φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ο νυν πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να αφήσει κόσμο να πεθάνει αντί να επιβάλει δεύτερο λοκντάουν στη χώρα.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα στο πλαίσιο έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο η Ντάουνινγκ Στριτ χειρίστηκε την υγειονομική κρίση.

Ο Πάτρικ Βάλανς, κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης στη διάρκεια της πανδημίας, έγραψε στο ημερολόγιό του στις 25 Οκτωβρίου 2020 σχετικά με μια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο τότε πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με όσα έγραφε ο Βάλανς στο ημερολόγιό του, ο Ντόμινικ Κάμινγκς – σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόνσον – του εκμυστηρεύτηκε ότι «ο Ρίσι (Σούνακ) θεωρεί πως είναι ΟΚ να αφήσουμε κόσμο να πεθάνει. Όλο αυτό υποδηλώνει έλλειμμα ηγεσίας».

Εκπρόσωπος του Σούνακ είπε ότι ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί συνολικά όταν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, «αντί να απαντήσει σε κάθε θέμα αποσπασματικά».

Η έρευνα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία Covid-19 που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 220.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και προκάλεσε τεράστιο πλήγμα στην οικονομία. Εκτιμάται πως η έρευνα δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι του 2026.

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πιάστηκε απροετοίμαστη και η αντίδρασή της στην υγειονομική κρίση ήταν καθυστερημένη.

Η σημερινή αναφορά στον Σούνακ πλήττει την προσπάθεια του βρετανού πρωθυπουργού να παρουσιαστεί ως ηγέτης που έφερε αλλαγή στη Ντάουνινγκ Στριτ μετά το χάος επί των ημερών του Μπόρις Τζόνσον, παρότι υπήρξε εκ των κορυφαίων υπουργών εκείνης της κυβέρνησης.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι στον Σούνακ είχε αποδοθεί το προσωνύμιο «Δρ Θάνατος» από επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, με αφορμή την πρωτοβουλία του «Eat Out to Help Out» (σ.σ. σε ελεύθερη απόδοση «Τρώμε Έξω για να Βοηθήσουμε») το καλοκαίρι του 2020, που επιδοτούσε γεύματα σε παμπ και εστιατόρια, την οποία επέκριναν οι επιστήμονες επειδή συνέβαλε στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.