ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Πλειοψηφία των Εργατικών αν γίνονταν τώρα εκλογές

Η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα την πρώτη μέρα του ετήσιου συνεδρίου των Εργατικών

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Πλειοψηφία των Εργατικών αν γίνονταν τώρα εκλογές

Άνετη πλειοψηφία 56 εδρών στη Βρετανία θα εξασφάλιζαν οι Εργατικοί αν στήνονταν τώρα οι κάλπες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για την κυβέρνηση της Λιζ Τρας.

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου αυτή τη στιγμή ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ θα κερδίσει τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ με προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων (45%) έναντι των κυβερνώντων Συντηρητικών (12%), εφόσον επιβεβαιωθούν στις κάλπες του 2024 τα ευρήματα της σφυγμομέτρησης της Savanta ComRes.

Η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα την πρώτη μέρα του ετήσιου συνεδρίου των Εργατικών στο Λίβερπουλ.

Από την ανάλυση των ευρημάτων προκύπτει ότι οι Εργατικοί θα ανακτούσαν πολλά από τα προπύργιά τους στο λεγόμενο «Κόκκινο Τείχος», που άλωσαν οι αντίπαλοί τους στις εκλογές του 2019, ανάμεσά τους πιθανώς και την έδρα του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο Uxbridge και South Ruislip. Αλλά και άλλα επιφανή στελέχη των Τόρηδων μπορεί να χάσουν τις έδρες τους, όπως ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας και ο υπουργός Βόρειας Βρετανίας και ένθερμος υποστηρικτής του Brexit, Στιβ Μπέικερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν γίνονταν σήμερα εκλογές οι Εργατικοί θα κέρδιζαν άλλες 154 έδρες για να φθάσουν τις 353 έναντι 211 της παράταξης της πρωθυπουργού Τρας, 48 των Σκοτσέζων εθνικιστών (SNP) και 15 των Φιλελευθέρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.