ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ε.Μακρόν: Όταν παρακαλούσε για την πρωτιά στην Eurovision – «Δεν πρέπει να κερδίσουν οι Måneskin»

Ο σχολιαστής του διαγωνισμού τραγουδιού, Στέφαν Μπερν, «καρφώνει» τον Γάλλο πρόεδρο

Ε.Μακρόν: Όταν παρακαλούσε για την πρωτιά στην Eurovision – «Δεν πρέπει να κερδίσουν οι Måneskin»

Σκληρός διεκδικητής της «πρωτιάς» αποδεικνύεται ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς φέρεται με επέμβασή του να προσπάθησε με κάθε τρόπο να κερδίσει η Γαλλία στον περσινό τελικό της Eurovision.

Την αποκάλυψη έκανε ο σχολιαστής του διαγνωνισμού τραγουδιού, Στεφάν Μπερν, μιλώντας στο BBC. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι λίγο πριν τη λήξη του διαγωνισμού, όταν όλα τα προγνωστικά έδειχναν πως οι Ιταλοί Måneskin θα έβγαιναν νικητές, ο Γάλλος πρόεδρος του έστειλε μήνυμα ζητώντας του να ανατρέψει το τελικό αποτέλεσμα.

«Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου που μου έλεγαν ότι οι Måneskin έπρεπε να αποκλειστούν. Ακόμη και ένα από τον Γάλλο πρόεδρο που έγραφε “πρέπει να κάνεις κάτι, σε παρακαλώ”» αποκάλυψε ο Μπερν. «Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος ήταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας “τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι”» πρόσθεσε.

Ο Στέφαν Μπερν τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα λέγοντας τα εξής: «Μα, τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Ούτε φιλοξενούσαμε τον διαγωνισμό ούτε είμαι ο πρόεδρος της Eurovision!».

Η Μπαρμπαρά Πραβί, που εκπροσωπούσε τη Γαλλία στην Eurovision, έφτασε μόλις μία «ανάσα» μακριά από το έπαθλο, καθώς βρέθηκε στη δεύτερη θέση με το «Voilà». Έτσι, τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης γνωρίζοντας ότι η χώρα τους διεκδικούσε την πρωτιά, δεν δίστασαν να ακολουθήσουν … άλλες μεθόδους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίσης Γαλλίδα πρόεδρος της EBU Ντελφίν Ερνότ, που διοργανώνει τη Eurovision, είχε πει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να είμαστε οι νικητές επειδή το αξίζουμε, όχι επειδή έχουμε αποκλείσει αυτούς που πραγματικά άξιζαν να βρίσκονται στην πρώτη θέση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.