Εκτέλεση διαδηλωτή στο Ιράν: Ο πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας καλείται στο ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Οι αρχές του Ιράν εκτέλεσαν χθες άνδρα που κατηγορήθηκε ότι τραυμάτισε με μαχαίρι παραστρατιωτικό κι απέκλεισε λεωφόρο στην Τεχεράνη

Εκτέλεση διαδηλωτή στο Ιράν: Ο πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας καλείται στο ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Ο πρεσβευτής του Ιράν στο Βερολίνο εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε χθες Πέμπτη πηγή προσκείμενη στη γερμανική διπλωματία, την ημέρα που ανακοινώθηκε η εκτέλεση νέου που συμμετείχε στις διαδηλώσεις οι οποίες συνταράσσουν την Ισλαμική Δημοκρατία από τον Σεπτέμβριο.

Δεν δημοσιοποιήθηκε καμία λεπτομέρεια για το τι διαμείφθηκε.

Νωρίτερα χθες, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Ανναλένα Μπέρμποκ στηλίτευσε μέσω Twitter το ότι «η απανθρωπιά του ιρανικού καθεστώτος δεν γνωρίζει όρια».

Ο Μοχσέν Σακαρί «δικάστηκε κι εκτελέστηκε στο πλαίσιο μιας διάτρητης διαδικασίας με συνοπτικές διαδικασίες επειδή διαφωνούσε με το καθεστώς», συνέχισε σε αγανακτισμένο τόνο η επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας. «Αλλά η απειλή της εκτέλεσης δεν θα πνίξει τον πόθο του κόσμου για ελευθερία», πρόσθεσε.

Οι αρχές του Ιράν εκτέλεσαν χθες Πέμπτη, για πρώτη φορά από την έναρξη των μαζικών κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν τη χώρα, άνδρα που κατηγορήθηκε ότι τραυμάτισε με μαχαίρι παραστρατιωτικό κι απέκλεισε λεωφόρο στην Τεχεράνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε θέατρο μαζικών κινητοποιήσεων που καταπνίγονται στο αίμα. Το έναυσμα του κινήματος διαμαρτυρίας αυτού ήταν ο θάνατος τη 16η Σεπτεμβρίου της Μαχσά Αμινί, 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής, στα χέρια της αστυνομίας ηθών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.