ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επαναφέρει τις… ποδιές στα σχολεία ο Ε.Μακρόν για να αποφύγει το «Βατερλό» από την Μ.Λεπέν στις ευρωεκλογές

Η ηγέτιδα της δεξιάς στην Γαλλία προηγείται με 10 μονάδες

Επαναφέρει τις… ποδιές στα σχολεία ο Ε.Μακρόν για να αποφύγει το «Βατερλό» από την Μ.Λεπέν στις ευρωεκλογές

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να προσεγγίσει συντηρητικούς ψηφοφόρους, προκειμένου να καλύψει, όσο είναι δυνατόν, την δημοσκοπική διαφορά που έχει με τη Μαρίν Λεπέν.

Στη χώρα, ήδη επικρατεί κλίμα ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η επικεφαλής του δεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός προηγείται του Μακρόν κατά δέκα μονάδες, γεγονός που έκανε τον ίδιο να προωθεί ως εκπαιδευτικό μέτρο την επαναφορά της σχολικής ποδιάς.

Χαϊδεύοντας τ’ αφτιά ψηφοφόρων που στις εθνικές εκλογές του 2022 στήριξαν τη Λεπέν, ο Μακρόν ελπίζει να μη βιώσει ένα Βατερλό στις φετινές ευρωεκλογές, με τα δημοσκοπικά στοιχεία να είναι δυσοίωνα για τον ίδιο.

Πιλοτικά σε 100 σχολεία και βλέπουμε

Ο… «μετριοπαθής πολιτικός», όπως έχει χαρακτηριστεί, προώθησε τις σχολικές ποδιές σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου την οποίαν παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (16/1).

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν ως κατάντια και ακραίο λαϊκισμό το εν λόγω ψηφοθηρικό παιχνίδι του Μακρόν, ο οποίος στρίβει ολοένα και περισσότερο προς τα δεξιά για να κερδίσει ό,τι μπορεί εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Η ιδέα, όπως είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, είναι να δοκιμαστεί σε 100 σχολεία στη Γαλλία, εθελοντικά, και αν το πείραμα πετύχει τότε θα το μέτρο επιβληθεί σε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας αρχής γενομένης από το 2026 (προεκλογική χρονιά).

Δριμεία επίθεση στον Εθνικό Συναγερμό

Την ίδια ημέρα, ο Μακρόν εξαπέλυσε μιαν άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Μαρίν Λεπέν. Όπως λένε στη Γαλλία, οι Γάλλοι δεν είχαν ξανασυναντήσει μια τόσο απερίφραστα άγρια επίθεση του προέδρου της Γαλλίας κατά του κόμματος Εθνικός Συναγερμός, τ’ οποίο αποκάλεσε ξανά «Εθνικό Μέτωπο» ώστε να θυμίσει τις ρίζες του.

Για τον Μακρόν, το κόμμα της Λεπέν είναι το κόμμα του ψέματος και της συλλογικής εξαθλίωσης, που υπόσχεται αυξήσεις και συντάξεις στην ηλικία των εξήντα, κλέβοντας έτσι το πρόγραμμα της αριστεράς, χωρίς να ξέρει ωστόσο πού θα βρει τα χρήματα, μεταλλάσσεται κατά το δοκούν και υποστηρίζει κρυφά την έξοδο από την Ευρώπη.

«Προσοχή, περνάμε σε επικίνδυνη ζώνη, μην αφεθούμε στο να συνηθίσουμε μια κατάσταση θα πρέπει να δράσουμε», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Μακρόν αναφέρθηκε και στους κινδύνους για τη διεθνή σταθερότητα: «Στην πραγματικότητα έχουμε έναν κόσμο που έχει αποδιοργανωθεί, υπερισχύει μια σινο-αμερικανική ένταση που μπορεί να μας συνεπάρει, γι’ αυτό και θέλω μια πιο δυνατή Ευρώπη» εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μας χρειάζεται μια ισχυρή και κυρίαρχη Ευρώπη που πιστεύει ότι έχει έναν σύμμαχο, την Αμερική, χωρίς να εξαρτάται από αυτή. Να είμαστε ο 3ος πόλος σταθερότητας που οι μελλοντικές εντάσεις δεν θα μας αποσταθεροποιήσουν», προσέθεσε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.