ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επί τάπητος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η ένωση των ουκρανικών εδαφών με τη Ρωσία

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί εκτάκτως τη Δευτέρα

Επί τάπητος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η ένωση των ουκρανικών εδαφών με τη Ρωσία

Μετά την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας στη Ρωσία, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί εκτάκτως τη Δευτέρα για να συζητήσει τις εξελίξεις, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός της.

Η Γενική Συνέλευση, στην οποία μετέχουν και οι 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ, θα συνεδριάσει την Δευτέρα στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας και της Αλβανίας, ανέφερε χαρακτηριστικά η Παουλίνα Κούμπιακ.

Διπλωματικές πηγές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αναμένεται να συζητηθεί ένα ψήφισμα, που είναι προς το παρόν στο στάδιο της προετοιμασίας, σχετικό με την ενσωμάτωση των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ίδιο θέμα, την περασμένη Παρασκευή, η Ρωσία έθεσε βέτο ενώ η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Γκαμπόν απείχαν από την ψηφοφορία.

Το προσχέδιο εκείνου του ψηφίσματος, που είχαν συντάξει η Αλβανία και οι ΗΠΑ, καλούσε όλες τις χώρες και τους οργανισμούς «να μην αναγνωρίσουν» την ένωση των τεσσάρων περιοχών με τη Ρωσία και ζητούσε να αποχωρήσουν «αμέσως, πλήρως και χωρίς όρους» οι ρωσικές δυνάμεις από την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιήσει ότι αν η Ρωσία έθετε βέτο, θα προσέφευγαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου κάθε χώρα έχει μία ψήφο, χωρίς δικαίωμα βέτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.