Φιλιππίνες: Η κόρη του απερχόμενου προέδρου Ντουτέρτε βγήκε πρώτη σε ψήφους για την αντιπροεδρία της χώρας

Η δημοτικότητα του Ντουτέρτε επηρέασε την κόρη του στην κούρσα της αντιπροεδρίας

Φιλιππίνες: Η κόρη του απερχόμενου προέδρου Ντουτέρτε βγήκε πρώτη σε ψήφους για την αντιπροεδρία της χώρας

Η κόρη του απερχόμενου προέδρου Ντουτέρτε, είναι η νέα αντιπρόεδρος στις Φιλιππίνες.

Μπορεί ο απερχόμενος πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε να απειλείται με διώξεις ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για τον αιματηρό πόλεμό του εναντίον των ναρκωτικών, όμως η σαρωτική νίκη της κόρης του στην κούρσα για την αντιπροεδρία αποδεικνύει πως η δημοτικότητά του παραμένει στα ύψη.

Η κόρη του Ροντρίγκο Ντουτέρτε

Η Σάρα Ντουτέρτε, 43 χρόνων, κέρδισε χθες, Δευτέρα, με περισσότερες από τις μισές ψήφους, την εκλογή της στην αντιπροεδρία της χώρας, σε μια ψηφοφορία χωριστή από εκείνη για την προεδρία που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα. Ο θρίαμβος αυτός καταδεικνύει μια αναμφισβήτητη υποστήριξη για ένα όνομα που έχει γίνει συνώνυμο της βαναυσότητας και της ατιμωρησίας στις Φιλιππίνες, μια χώρα που μαστίζεται από τη φτώχεια και τη βία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 6.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την εκστρατεία κατά των ναρκωτικών που διεξήγαγε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε μετά την εκλογή του στην προεδρία το 2016. Σύμφωνα με τους οργανισμούς για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στην πραγματικότητα σε δεκάδες χιλιάδες.

Αυτές οι εξωδικαστικές εκτελέσεις πραγματικών ή υποτιθέμενων λαθρεμπόρων ναρκωτικών καταδικάστηκαν ευρύτατα σε όλο τον κόσμο και προκάλεσαν μια έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Όμως αυτή η απονομή δικαιοσύνης με συνοπτικές διαδικασίες από τον Ντουτέρτε άρεσε σε πολλούς Φιλιππινέζους, που έχουν απαυδήσει με τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και τις κάθε είδους δυσλειτουργίες που πλήττουν την καθημερινή ζωή τους.

Η δημοτικότητα του Ντουτέρτε επηρέασε την κόρη του στην κούρσα της αντιπροεδρίας

Η δημοτικότητα του πατέρα είχε αντανάκλαση στην κόρη του, την οποία οι οπαδοί του θεωρούν σίγουρη κληρονόμο, ικανή να τον προστατεύσει από ποινικές διώξεις μετά την αποχώρησή του από την εξουσία στις 30 Ιουνίου. Η νίκη της Σάρα Ντουτέρτε επισφραγίζει τη θέση της οικογένειας στην καρδιά της εξουσίας για άλλα έξι χρόνια, έστω κι αν το αξίωμα της αντιπροέδρου είναι ουσιαστικά τιμητικό.

Εγγυάται επίσης ότι το όνομα Ντουτέρτε θα παραμείνει στον κατάλογο των ισχυρών πολιτικών δυναστειών στις Φιλιππίνες. Με την εκλογή του Φερντινάντ Μάρκος Τζούνιορ στην προεδρία, στα ανώτατα αξιώματα της χώρας βρίσκονται πλέον δύο τέκνα αυταρχικών ηγετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διάρκεια των αντίστοιχων προεκλογικών εκστρατειών τους, είχαν διακηρύξει την υποστήριξή τους σε πολλές πολιτικές του πατέρα Ντουτέρτε, κάτι που έχει προκαλέσει την ανησυχία των υπερασπιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των δημοσιογράφων και των επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.