ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία: Η πρώτη χώρα που θα κατοχυρώσει συνταγματικά την άμβλωση

Ο πρόεδρος Ε.Μακρόν ανακοίνωσε χθες ότι η σχετική πρόταση είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες

Γαλλία: Η πρώτη χώρα που θα κατοχυρώσει συνταγματικά την άμβλωση

Φαίνεται ότι η Γαλλία θα γίνει η πρώτη χώρα που θα κατοχυρώσει στο Σύνταγμά της την ελευθερία των γυναικών στην απόφαση να κάνουν άμβλωση.

Η συνταγματική αναθεώρηση θα αφορά το άρθρο 34 του γαλλικού Συντάγματος και θα προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ασκείται «η ελευθερία της γυναίκας, που είναι εγγυημένη, να επιλέγει μία εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης της».

Μακρόν: «Η συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει μέσω κοινής απόφασης της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας»

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι η συνταγματική αναθεώρηση δεν θα γίνει μέσω δημοψηφίσματος αλλά μέσω της λεγόμενης διαδικασίας του Συνεδρίου των Βερσαλλιών, δηλαδή της κοινής απόφασης της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας. Στη Γαλλία ο πρώτος νόμος για την εθελούσια διακοπή της κύησης υπερψηφίστηκε το 1975, επί προεδρίας Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και με υπουργό Υγείας την Σιμόν Βέιλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2022 κατεγράφησαν στη Γαλλία 234.000 αμβλώσεις, οι περισσότερες της τελευταίας τριακονταετίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.