ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία: Ο Ε.Μακρόν απομάκρυνε την υπουργό Παιδείας μόλις ένα μήνα αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της

Το χαρτοφυλάκιό της αναλαμβάνει η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελλουμπέ

Γαλλία: Ο Ε.Μακρόν απομάκρυνε την υπουργό Παιδείας μόλις ένα μήνα αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της

Μετά από εβδομάδες ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε στην απομάκρυνση από το πόστο της υπουργού Παιδείας της Αμελί Ουντεά-Καστερά, που έκανε πρόσφατα απαξιωτικά σχόλια για τα κρατικά σχολεία στη Γαλλία πυροδοτώντας δημόσια κριτική εναντίον της.

Το χαρτοφυλάκιό της αναλαμβάνει η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελλουμπέ.

«Βαρίδι» για τον Μακρόν η πρώην υπουργός Παιδείας

Η Αμελί Ουντεά-Καστερά προήχθη πριν από έναν μήνα σε υπερ-υπουργό, αναλαμβάνοντας τους τομείς της Παιδείας και της Νεότητας επιπλέον του υπουργείου Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων του οποίου προΐστατο, αλλά προκάλεσε σάλο με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τη διαμάχη σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση των παιδιών της.

Απέδωσε την επιλογή της στις «άπειρες ώρες (χαμένων μαθημάτων) που δεν αναπληρώνονται σοβαρά» στα δημόσια σχολεία, εκφράζοντας την «αγανάκτησή» της και δηλώνοντας ότι «κουράστηκε» με αυτήν την κατάσταση, όπως και «εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες». Αναγκάστηκε, ωστόσο, να ζητήσει συγγνώμη όταν ο τότε δάσκαλος του σχολείου διέψευσε την απουσία του με τα γαλλικά ΜΜΕ να την εμφανίζουν ως άσχετη και εκπρόσωπο μιας προνομιούχου και απόμακρης ελίτ καθιστώντας την «βαρίδι» τόσο για τον νέο πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ, όσο και για τον πρόεδρο Μακρόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αμελί Ουντεά-Καστερά θα διατηρήσει, πάντως, το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι το Παρίσι. Η νέα κυβέρνηση του Μακρόν αριθμεί 35 υπουργούς, 18 γυναίκες και 17 άνδρες. Ωστόσο, τα περισσότερα υπουργεία με επιρροή βρίσκονται σε ανδρικά χέρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.