ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γαλλία: Ο Ε.Μακρόν θα συναντηθεί αύριο με 220 δημάρχους οι πόλεις των οποίων υπέστησαν καταστροφές

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε πως σήμερα θα συναντηθεί στο προεδρικό Μέγαρο με τους προέδρους της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας

Γαλλία: Ο Ε.Μακρόν θα συναντηθεί αύριο με 220 δημάρχους οι πόλεις των οποίων υπέστησαν καταστροφές

Μια –συγκριτικά– πιο ήσυχη νύχτα έπειτα από πέντε νύχτες ταραχών που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, πέρασε χθες η Γαλλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συγκάλεσε στο Ελιζέ υπουργική σύσκεψη, κάλεσε τους υπουργούς να πράξουν ό,τι ήταν δυνατό για την επιστροφή της ηρεμίας και της τάξης στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως σήμερα θα συναντηθεί στο προεδρικό Μέγαρο με τους προέδρους της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, ενώ η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν θα συναντηθεί στο πρωθυπουργικό μέγαρο με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για όσα συνέβησαν στη Γαλλία από την περασμένη Τρίτη, όταν δεκαεπτάχρονος νεαρός έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, πυροδοτώντας τις ταραχές.

Ακόμη, ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη θα υποδεχτεί στο προεδρικό μέγαρο περίπου 220 δημάρχους πόλεων και κοινοτήτων όπου σημειώθηκαν καταστροφές το τελευταίο πενθήμερο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών κατά τη διάρκεια των ταραχών που άρχισαν την περασμένη Τρίτη πυρπολήθηκαν σχεδόν 1.000 κρατικά και δημοτικά κτίρια, 5.000 αυτοκίνητα και 10.000 κάδοι απορριμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταγράφτηκαν επίσης 250 επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πάνω από 700 αστυνομικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.