ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Πολεμικό κλίμα» στη Γαλλία: Πέρασε η μεταρρύθμιση του Ε.Μακρόν για σύνταξη στα 64 έτη

«Περνάει» η μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν για την αύξηση του ορίου συνταξιοδοτησης στα 64 από τα 62 χρόνια

«Πολεμικό κλίμα» στη Γαλλία: Πέρασε η μεταρρύθμιση του Ε.Μακρόν για σύνταξη στα 64 έτη

Tο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας ενέκρινε βασικά σημεία της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Εμανουέλ Μακρόν.

Πλέον το επίμαχο νομοσχέδιο, με το οποίο το συνταξιοδοτικό όριο από τα 62 πάει στα 64 έτη, αποτελεί νόμο του γαλλικού κράτους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP και όπως μετέδωσε το δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, το δικαστήριο επικύρωσε την Παρασκευή (14/4) τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι ως σήμερα.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο απέρριψε τις εκκλήσεις πολιτικών αντιπάλων του Μακρόν για δημοψήφισμα.

Η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Γαλλίας ανοίγει τον δρόμο για να γίνει νόμος η μεταρρύθμιση και δίνει μια νίκη στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ οι αντίπαλοι υπόσχονται να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες.

Ωστόσο, το Συνταγματικό Συμβούλιο δήλωσε ότι ορισμένα άρθρα της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης έχουν νομικά ελαττώματα.

Η αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση, που αυξάνει την ηλικία της συνταξιοδότησης στη χώρα, εγκρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Απριλίου, μετά από εκτεταμένες διαδηλώσεις.

Ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το twitter «πήρε φωτιά», με χιλιάδες Γάλλους να καλούν σε διαδηλώσεις προκειμένου να μην εφαρμοστεί η επίμαχη απόφαση. Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύονται έξω από το Συνταγματικό Δικαστήριο κι αυτό που αναμένεται είναι το ξέσπασμα νέων κινητοποιήσεων.

Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς σήμερα, εν αναμονή της απόφασης, ενώ οι διαδηλώσεις έχουν κορυφωθεί την τελευταία εβδομάδα. Χθες (13/4) διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία του γίγαντα πολυτελείας LVMH, την ημέρα που οι μετοχές της εταιρείας -στην οποία ανήκουν μάρκες όπως η Louis Vuitton και η Moet- σημείωσαν άλμα ρεκόρ.

https://twitter.com/BernieSpofforth/status/1646497264997740545?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1646497264997740545%7Ctwgr%5E06fb5e462d44256381ad30ed1f899a9b73b0740c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbomb.gr%2Fkosmos%2Fstory%2F1416842%2Fprasino-fos-apo-to-syntagmatiko-symvoylio-gia-tin-ayksisi-orion-ilikias-stis-syntakseis

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.