ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλία: Υπό έρευνα η νέα υπουργός Υγείας – Έλαβε «αδήλωτα δώρα πολυτελείας»

Η έρευνα έχει ανοίξει από τον περασμένο Ιούνιο και η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο

Γαλλία: Υπό έρευνα η νέα υπουργός Υγείας – Έλαβε «αδήλωτα δώρα πολυτελείας»

Υπό έρευνα είναι η Αγκνες Φερμέν λε Μποντό, η νέα υπουργός Υγείας στη Γαλλία.

Η Μποντό σύμφωνα με το Politico και Γαλλικά ΜΜΕ, φέρεται να έλαβε «αδήλωτα δώρα πολυτελείας» το διάστημα μεταξύ 2015 και 2020.

Η έρευνα έχει ανοίξει από τον περασμένο Ιούνιο και η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Η λε Μποντό φέρεται να έλαβε τα δώρα την περίοδο που εργαζόταν ως φαρμακοποιός. Συγκεκριμένα, φέρεται να έχει λάβει 21 συνολικά δώρα, ύψους 20.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων ακριβά ρολόγια, σαμπάνιες, τηλεόραση και smartphones.

Δεν τα δήλωσε ποτέ και οι έρευνες άρχισαν το καλοκαίρι, προτού αναλάβει το πόστο της υπουργού.

Εκπρόσωπός της, απαντώντας στην ιστοσελίδα Mediapart που έκανε πρώτη την αποκάλυψη, ανέφερε πως θα μιλήσει «μόνο με τις αρχές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα αφορά τα εργαστήρια Urgo, τα οποία φέρονται να έχουν κάνει ανάλογα «δώρα» ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ σε αυτό το διάστημα, σε φαρμακοποιούς, μεταξύ των οποίων και η λε Μποντό. Η εταιρεία έχει ήδη τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο από τις αρχές του 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.