ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Γερμανία: Οι βιομηχανίες παρεμβαίνουν στις ευρωεκλογές – Mercedes: «Θέλουμε μετανάστες για να φτιάχνουμε αυτοκίνητα»

Κόμματα και βιομηχανίες κατά των κομμάτων της σκληρής Δεξιάς

Γερμανία: Οι βιομηχανίες παρεμβαίνουν στις ευρωεκλογές – Mercedes: «Θέλουμε μετανάστες για να φτιάχνουμε αυτοκίνητα»

Οι Γερμανοί οδεύουν προς τις Ευρωεκλογές έχοντας ως στόχο όλα τα κόμματα να αναχαιτίσουν το AfD που στις πιο “συντηρητικές” δημοσκοπήσεις δείχνει να αγγίζει ακόμα το 15% και με ανοδικές προς το 20% τάσεις αλλά και κάθε άλλο κόμμα της σκληρής Δεξιάς ή που πρεσβεύει παραδοσιακές αξίες.

Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους πολίτες είναι οι παρεμβάσεις μεγάλων βιομηχανιών υπέρ των μεταναστών.

Έτσι είχαμε την ασυνήθιστη παρέμβαση δύο εκ των μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας στην προεκλογική περίοδο όχι όπως φαίνεται γιατί ενδιαφέρονται για τα λεγόμενα των δεξιών κομμάτων όσο για το ότι θέλουν τους μετανάστες να δουλεύουν στα εργοστάσιά τους.

Οι επικεφαλής της Mercedes και της Siemens κάλεσαν μέσω της Frankfurter Allgemeine Zeitung τους ψηφοφόρους να αντισταθούν στον εξτρεμισμό και στον ρατσισμό.

“Πρέπει τώρα να σηκωθούμε όρθιοι και να αναλάβουμε δράση! Ο εξτρεμισμός και ο ρατσισμός θέτουν σε κίνδυνο τη συνοχή της κοινωνίας. Δίνονται απλοϊκές απαντήσεις σε σύνθετες ερωτήσεις. Απαντήσεις οι οποίες δεν θα μπορούσαν ποτέ να φέρουν αποτέλεσμα”, δήλωσε ο επικεφαλής της Siemens Ρόλαντ Μπους, ενώ ο Όλα Κελένιους της Mercedes τόνισε ότι “το 2024 δεν θα υπήρχε ούτε ένα αυτοκίνητο από τα εργοστάσιά μας” αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι με μεταναστευτική καταγωγή.

Οι πολίτες ανησυχούν πλέον για την παράνομη μετανάστευση, αλλά τα υπόλοιπα μεγάλα κόμματα φοβούνται μην πάρει αρκετούς από τους 96 ευρωβουλευτές που αναλογούν στη χώρα τους, το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ή η δεξιά που απομένει να μιλά για Ευρώπη των Εθνών.

“Πηγαίνετε να ψηφίσετε!”, κάλεσαν τους πολίτες από κοινού πριν από λίγες ημέρες οι πρόεδροι της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ιταλίας, με άρθρο τους στην εφημερίδα “Tagesspiegel”. “Με τις εκλογές υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και την κοινή μας ελευθερία”, τόνισαν οι τρεις πρόεδροι, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι στην εποχή μας “αμφισβητούνται σε πολλά σημεία του πλανήτη οι ευρωπαϊκές αρχές του πλουραλισμού, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου” αλλά καμία λέξη δεν λένε για τα μουσουλμανικά και τουρκικά κόμματα που δημιουργήθηκαν στην Γερμανία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου YouGov, το 53% των ψηφοφόρων στη Γερμανία δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την Ευρώπη, με το 41% να παραδέχεται ότι έχει “ασθενές” έως “καθόλου” ενδιαφέρον για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη λειτουργία της.

Στην ίδια έρευνα, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διατηρεί το προβάδισμά της με ποσοστό 29%, η AfD συγκεντρώνει 20% και ακολουθούν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 16% και οι Πράσινοι με 15%.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) περιορίζονται στο 4% και η πρωτοεμφανιζόμενη “Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ”, στην πρώτη της εκλογική αναμέτρηση, φτάνει το 6% ενώ συνολικά 35 κόμματα διεκδικούν ψήφο.

Το πρώτο μουσουλμανικό γερμανικό κόμμα

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου την ψήφο των πολιτών της Γερμανίας θα ζητήσουν ακόμη η “Συμμαχία για την Καινοτομία και την Δικαιοσύνη” (BIG), η οποία θεωρείται το πρώτο γερμανικό κόμμα που ιδρύεται από μουσουλμάνους.

Αυτοπροσδιορίζεται ως “η φωνή των πολιτών με ή χωρίς μεταναστευτικό ιστορικό” και στο πρόγραμμά του ζητά μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου, απλοποίηση της επανένωσης οικογενειών και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, αλλά και “δίκαιες ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ – και για την Τουρκία”.

Ο “Δούρειος Ίππος” του Ρ.Ερντογάν

Παρόμοια είναι η ατζέντα και της νεοϊδρυθείσας “Δημοκρατικής Συμμαχίας για την Διαφορετικότητα και την Αφύπνιση” (DAVA), η οποία “χρεώνεται” στο κόμμα ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα πιο προβεβλημένα στελέχη της είναι οργανωμένοι υποστηρικτές του.

Ο κορυφαίος υποψήφιος του κόμματος, Φατίχ Ζινγκάλ, υπήρξε εκπρόσωπος της Ένωσης Διεθνών Δημοκρατών (UID), η οποία παρακολουθείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος ως “ομάδα συμφερόντων κοντά στην τουρκική κυβέρνηση” και ο τρίτος της λίστας, Μουσταφά Γιολντάς, ήταν πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΙΗΗ), ο οποίος τέθηκε εκτός νόμου το 2010 επειδή στήριζε οικονομικά την Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το DAVA φιλοδοξεί να εδραιωθεί ως κόμμα και να συμμετάσχει και στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ζητά καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας και εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας ως δεύτερης ξένης γλώσσας στα γερμανικά σχολεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.