ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανία: Θέτει σε αναστολή «μέχρι νεοτέρας» την στρατιωτική αποστολή της στο Μαλί

Το Μαλί έχει επανειλημμένα αρνηθεί τα δικαιώματα υπερπτήσεων της Bundeswehr, ανακοίνωσε το γερμανικό ΥΠΑΜ

Γερμανία: Θέτει σε αναστολή «μέχρι νεοτέρας» την στρατιωτική αποστολή της στο Μαλί

Η Γερμανία αναστέλλεται «μέχρι νεοτέρας» την στρατιωτική αποστολή της στο δυτοκοαφρικανικό Μαλί, λόγω της απαγόρευσης υπερπτήσεων που επέβαλε εκ νέου η κυβέρνηση της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο ‘Αμυνας: 

«Η κυβέρνηση του Μαλί έχει επανειλημμένα αρνηθεί τα δικαιώματα υπερπτήσεων της Bundeswehr, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η εναλλαγή των συμμετεχόντων στην αποστολή».

«Η Γερμανία παραμένει κατ’ αρχήν πρόθυμη να συμμετέχει στη διεθνή ειρηνευτική αποστολή», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, για να διευκρινίσει: «Αυτό όμως έχει νόημα μόνο εάν υποστηρίζεται από την εκεί κυβέρνηση».

Πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής, Λατινικής Αμερικής, Εγγύς και Μέσης Ανατολής Κρίστιαν Μπακ επισκέφθηκε το Μαλί για διαπραγματεύσεις, στη διάρκεια των οποίων έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η αντικατάσταση των γερμανών στρατιωτών θα μπορούσε να επαναληφθεί στο μέλλον. Αντίστοιχη διαβεβαίωση έλαβε και η υπουργός ‘Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ μόλις χθες, Πέμπτη, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό της Σάντιο Καμάρα, επισήμανε ο κ. Κόλατς.

Η Bundeswehr συμμετέχει στην διεθνή ειρηνευτική αποστολή Minusma του ΟΗΕ από το 2013 και τον περασμένο Μάιο η κυβέρνηση ζήτησε από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ανανέωση της εντολής έως τον Μάιο του 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το τελευταίο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2021, της χώρας ηγείται στρατιωτική κυβέρνηση η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μόσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.