ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανός ΥΠΑΜ: «O στρατός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τα υπάρχοντα κενά ως το 2030»

Ο Πιστόριους απέρριψε την περίπτωση περαιτέρω παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία

Γερμανός ΥΠΑΜ: «O στρατός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τα υπάρχοντα κενά ως το 2030»

Ο γερμανικός στρατός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τα υπάρχοντα κενά ως το 2030.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σε γερμανική εφημερίδα, την ώρα που το Βερολίνο προσπαθεί να αναμορφώσει τις ένοπλες δυνάμεις του μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία έπειτα από χρόνια παραμέλησής τους.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι τα υπάρχοντα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν τελείως έως το 2030… Θα χρειαστούν χρόνια. Όλοι το γνωρίζουν αυτό», δήλωσε ο Πιστόριους σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ύστερα από δεκαετίες υποεπενδύσεων μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Bundeswehr, οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, δεδομένου ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά που δόθηκαν στην Ουκρανία δεν έχουν αντικατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, σύμφωνα με ειδικούς.

Ο Πιστόριους απέρριψε την περίπτωση περαιτέρω παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία από τα αποθέματα της Bundeswehr, πέραν όσων δεσμεύσεων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

«Για να το πω ωμά, όπως άλλες χώρες, έχουμε περιορισμένα αποθέματα. Ως ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας, δεν μπορώ να δώσω τα πάντα», δήλωσε.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού προκειμένου να φθάσει στον στόχο των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ (2% του ΑΕΠ, από περίπου 1,5% σήμερα) είναι βασική προτεραιότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.