ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η κυβέρνηση της Κίνας προειδοποιεί για «σκληρά μέτρα» αν η Ν.Πελόζι επισκεφτεί την Ταϊβάν

Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν είχε αναβληθεί τον Απρίλιο λόγω Covid

Η κυβέρνηση της Κίνας προειδοποιεί για «σκληρά μέτρα» αν η Ν.Πελόζι επισκεφτεί την Ταϊβάν

Η κινεζική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα ότι θα λάβει «σκληρά μέτρα» εάν η επικεφαλής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι επισκεφθεί την Ταϊβάν, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα αξιωματούχος θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα τη νήσο που η Κίνα θεωρεί δικό της έδαφος.

Η Πελόζι και η αντιπροσωπεία της θα επισκεφθούν επίσης την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη και θα περάσουν χρόνο στη Χαβάη στην έδρα της αμερικανικής διοίκησης Ινδικού-Ειρηνικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το γραφείο της Πελόζι και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν δήλωσε ότι «δεν έχει λάβει σχετικές πληροφορίες» για κάποια επίσκεψη.

Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν είχε αναβληθεί τον Απρίλιο, όταν εκείνη βρέθηκε θετική στην COVID-19. Τότε, η Κίνα είχε δηλώσει ότι μια επίσκεψη θα επηρέαζε σοβαρά τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ.

Μιλώντας στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τζάο Λιτζιάν δήλωσε ότι μια επίσκεψη της Πελόζι «θα υπονομεύσει σοβαρά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν η αμερικανική πλευρά εμμείνει πεισματικά σε αυτή την πορεία, η Κίνα σίγουρα θα λάβει αποφασιστικά και ισχυρά μέτρα για να υπερασπιστεί με σθένος την εθνική κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα», δήλωσε ο ίδιος. «Οι ΗΠΑ πρέπει να φέρουν την πλήρη ευθύνη για όλες τις συνέπειες που θα προκληθούν από αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.