ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Η Σαουδική Αραβία χαιρετίζει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Το Κάιρο να καλεί το Ισραήλ να «συμμορφωθεί με τις νομικές του δεσμεύσεις»

Η Σαουδική Αραβία χαιρετίζει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Η Σαουδική Αραβία όπως και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής χαιρέτισαν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ) που δίνει εντολή να σταματήσει «αμέσως» η ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ριάντ «χαιρετίζει αυτήν την απόφαση, που αποτελεί θετικό βήμα υπέρ των ηθικών και νομικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει τη σημασία που έχει οι διεθνείς αποφάσεις να περιλαμβάνουν όλες τις παλαιστινιακές περιοχές», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας σε ανακοίνωση.

Το σαουδαραβικό βασίλειο «επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να θέσει τέλος σε κάθε μορφή επιθετικότητας κατά του παλαιστινιακού λαού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αίγυπτος και Κατάρ χαιρετίζουν την απόφαση
Οι διαμεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ χαιρέτισαν επίσης την απόφαση του ICJ, με το Κάιρο να καλεί το Ισραήλ να «συμμορφωθεί με τις νομικές του δεσμεύσεις» και «να εφαρμόσει όλα τα προσωρινά μέτρα που αποφάσισε» το Δικαστήριο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από την πλευρά τους, απηύθυναν έκκληση «να σταματήσει η κλιμάκωση σε όλο το κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος και να αμβλυνθεί η καταστροφική και επικίνδυνη ανθρωπιστική κατάσταση» που έχει επιβληθεί στους αμάχους.

Το κορυφαίο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ διέταξε σήμερα το Ισραήλ να αναστείλει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Ράφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.