ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Η Βραζιλία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα

«Ταπεινωτική η μεταχείριση που υπέστη ο πρεσβευτής μας»

Η Βραζιλία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ και δεν θα διορίσει προσώρας κανέναν στη θέση αυτή, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή, σε ένα νέο επεισόδιο των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες που συνδέονται με τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο πρεσβευτής, ο Φρεντερίκο Μάιερ, είχε αρχικά ανακληθεί για διαβουλεύσεις με την κυβέρνησή του, μετά τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στη Βραζιλία και στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο σχετικά με την εν εξελίξει σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας. Οι προϋποθέσεις «προκειμένου να επιστρέψει στο Ισραήλ» δεν πληρούνται, δήλωσε σήμερα η διπλωματική πηγή.

 Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα είχε προκαλέσει την οργή του Ισραήλ συγκρίνοντας την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα με την εξόντωση των Εβραίων από τους ναζί.

Είχε κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» (“persona non grata”) από την Ιερουσαλήμ και ο πρεσβευτής Μάιερ είχε κληθεί για μια συνάντηση στο Γιαντ Βασέμ, μουσείο και αναμνηστικό χώρο αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα.

Ο Βραζιλιάνος διπλωμάτης ανακλήθηκε στη συνέχεια στη Βραζιλία για διαβουλεύσεις και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Μπραζίλια είχε κληθεί με τη σειρά του από τον επικεφαλής της βραζιλιάνικης διπλωματίας.

Η βραζιλιάνικη διπλωματική πηγή εξήγησε σήμερα πως η «ταπεινωτική μεταχείριση που υπέστη» ο Μάιερ στο Γιαντ Βασέμ οδήγησε στην απόφαση για οριστική ανάκληση του πρεσβευτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επιτετραμμένος Φάμπιο Φαρίας θα είναι αρμόδιος για την εκπροσώπηση της Βραζιλίας στο Τελ Αβίβ και ο Λούλα δεν θα διορίσει προς το παρόν νέο πρεσβευτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.