ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Μπρίτζετ Μπρινκ στο πόστο της πρεσβεύτριας στο Κίεβο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως άρχισε να επαναλειτουργεί η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Μπρίτζετ Μπρινκ στο πόστο της πρεσβεύτριας στο Κίεβο

Ο διορισμός της διπλωμάτισσας καριέρας Μπρίτζετ Μπρινκ στη θέση της πρεσβεύτριας των ΗΠΑ στο Κίεβο εγκρίθηκε ομόφωνα διά βοής χθες το βράδυ από τη Γερουσία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μόλις μερικές ώρες αφού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως άρχισε να επαναλειτουργεί η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, που είχε κλείσει αφού επενέβη στη χώρα η Ρωσία την 24η Φεβρουαρίου.

Μπρίτζετ Μπρινκ, η νέα πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στο Κίεβο

Η κυρία Μπρινκ υπήρξε πρεσβεύτρια στη Σλοβακία, ειδικός για την ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναπληρώτρια πρεσβεύτρια στο Ουζμπεκιστάν και τη Γεωργία. Υπηρετεί περίπου 25 χρόνια.

Η Ουάσινγκτον είχε να διορίσει επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο από το 2019, όταν ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά της τη Μαρί Γιοβάνοβιτς.

Ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Γερουσίας, ο Δημοκρατικός Μπομπ Μενέντεζ, ανέφερε μέσω Twitter πως είναι «υπερήφανος» για την ταχεία επικύρωση του διορισμού της κυρίας Μπρινκ από την αμερικανική άνω Βουλή. Η Μπρίτζετ Μπρινκ είχε ονομαστεί νέα πρεσβεύτρια από τον πρόεδρο Μπάιντεν πριν από μόλις μερικές εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γερουσία αναμένεται εξάλλου εντός της εβδομάδας να εγκρίνει το γιγαντιαίο πακέτο στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, αξίας σχεδόν 40 δισεκ. δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.