ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο που αναστέλλει το όριο του χρέους και οι ΗΠΑ δεν πτωχεύουν… για την ώρα

Τα προβλήματα των Αμερικανών δεν τελειώνουν εδώ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο που αναστέλλει το όριο του χρέους και οι ΗΠΑ δεν πτωχεύουν… για την ώρα

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκριναν με ευρεία πλειοψηφία το κείμενο που αναστέλλει το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους ως το 2025, αποτρέποντας τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να κηρύξουν στάση πληρωμών από την 5η Ιουνίου, κάτι που θα προκαλούσε κατάρρευση όχι μόνο στην αμερικανική οικονομία αλλά και στην παγκόσμια.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 314 ψήφους έναντι 117, θα πρέπει πλέον να εγκριθεί από τη Γερουσία, όπου ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, Charles Schumer, διαβεβαίωσε χθες πως θα το καταθέσει προς συζήτηση και ψήφιση «το συντομότερο δυνατόν» για να «αποφύγουμε τη στάση πληρωμών».

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για τις ΗΠΑ. Το χρέος δεν είναι απλά κάτι το οποίο αποφασίζουν οι Αμερικανοί να το… «αυξήσουν» και απλώς ξεκινούν να τυπώνουν δολάρια για να παραμείνουν… πλούσιοι.

Αυτή την στιγμή το χρέος των ΗΠΑ που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία 20 χρόνια είναι ίδιο σε μέγεθος με αυτό που είχαν συσσωρεύσει μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους και την Μεγάλη Ύφεση!

Τα πράγματα δεν είναι καλά. Ειδικά αν κάποιος αναλογιστεί πως, οι ΗΠΑ έχουν να αντιμετωπίσουν την πολύ μεγάλη πτώση του ποσοστού του αμερικανικού δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

Τι σημαίνει αυτή η συρρίκνωση; Πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να τυπώνουν αφειδώς γιατί κανείς στον κόσμο δεν ζητάει δολάρια και άρα το δολάριο θα γίνει πληθωριστικό.

Αυτή η κατάσταση για τους Αμερικανούς είναι πρωτόγνωρη και εν πολλοίς οφείλεται στην κάκιστη διακυβέρνηση Μπάιντεν που έχει στρέψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλανήτη εναντίον της με αποτέλεσμα δεκάδες χώρες να πάρουν την απόφαση να ξεφορτωθούν το δολάριο άμεσα ή σταδιακά από μέσο συναλλαγών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.