ΗΠΑ: Ο Τ.Μπάιντεν επικυρώνει τον προϋπολογισμό 1,7 τρισ. δολαρίων

45 δισεκ. για την Ουκρανία

ΗΠΑ: Ο Τ.Μπάιντεν επικυρώνει τον προϋπολογισμό 1,7 τρισ. δολαρίων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικύρωσε χθες Πέμπτη τον νόμο για τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους, που προβλέπει δημόσιες δαπάνες ύψους 1,7 τρισεκ. δολαρίων, εκ των οποίων 45 δισεκ. για την Ουκρανία.

Ο Δημοκρατικός, σε διακοπές στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, μεταφόρτωσε στο Twitter φωτογραφία που τον απαθανατίζει καθώς υπογράφει το κείμενο, το οποίο εγγυάται τη χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους —των δυνάμεων επιβολής της τάξης, των ενόπλων δυνάμεων, της διπλωματίας, των φορέων που ασκούν οικονομική πολιτική…— ως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο προϋπολογισμός αυτός «θα επενδύσει στην ιατρική έρευνα, στην ασφάλεια, στην περίθαλψη των βετεράνων», στη βοήθεια έπειτα από φυσικές καταστροφές και σε προγράμματα κατά της βίας κατά των γυναικών, σχολίασε.

Ακόμη, θα εγγυηθεί τη χορήγηση «κρίσιμης βοήθειας στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν.

Το κείμενο εξασφάλισε την υποστήριξη ορισμένων Ρεπουμπλικάνων, κάτι που επέτρεψε την εύκολη έγκρισή του και προσέφερε στον πρόεδρο μια νομοθετική επιτυχία καθώς οδεύει να ολοκληρώσει τη δεύτερη χρονιά της θητείας του κι αναμένεται να ζυγίσει εάν θα θέσει, ή όχι, υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο νόμος προβλέπει τη χορήγηση οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας 45 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την εισβολή του στρατού της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου. Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον αυτόν τον μήνα για να ζητήσει να αυξηθεί η αμερικανική βοήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπεριλαμβάνει επίσης τροπολογία νόμου του 19ου αιώνα ώστε να ορίζεται ρητώς ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να επεμβαίνει για να ανατρέψει την τυπική επικύρωση εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.