ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ζητά «να πληρώσουν περισσότερους φόρους οι πλούσιοι»

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2023

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ζητά «να πληρώσουν περισσότερους φόρους οι πλούσιοι»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρότεινε σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023 οι ευπορότεροι Αμερικανοί, να πληρώσουν περισσότερους φόρους.

Σκοπός «οι δισεκατομμυριούχοι να καταβάλουν το δίκαιο μερίδιό τους».

Αυτός ο ελάχιστος φόρος δεν θα επιβληθεί παρά στο 0,01% των πλουσιότερων νοικοκυριών, εκείνων που κατέχουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια και πάνω από το 50% των εσόδων θα προέρχεται από μονάχα δισεκατομμυριούχους», εξήγησε ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

«Αυτό θα εγγυόταν πως, σε ένα δεδομένο έτος, θα πληρώσουν τουλάχιστον το 20% του συνολικού εισοδήματός τους σε φόρους εισοδήματος».

Έναν φόρο στα εισοδήματα των δισεκατομμυριούχων ζητά εδώ και καιρό η αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικού Κόμματος στο πλαίσιο της μάχης κατά των ανισοτήτων.

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2023

Ο προϋπολογισμός του 2023 προβλέπει, επίσης, να αυξηθεί το ποσοστό φορολόγησης των εταιρειών στο 28%, ακυρώνοντας τον νόμο που υιοθετήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2017, που το είχε μειώσει στο 21%.

«Την ώρα που τα κέρδη (των μεγάλων επιχειρήσεων) εκτοξεύτηκαν στα ύψη, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις επενδύσεις τους στην οικονομία: οι φορολογικές ελαφρύνσεις δεν άγγιξαν τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές», δικαιολόγησε ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας πως στο 28% ο νέος φόρος παραμένει ιστορικά χαμηλός.

Η Ουάσιγκτον υπενθυμίζει ότι είχε στηρίξει μια συμφωνία που είχε αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, που θα εγκαθίδρυε έναν ελάχιστο φόρο ύψους 15% στις εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς.

Η αμερικανική κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού «περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους φορολογικούς παραδείσους για να μειώσουν τον παγκόσμιο ελάχιστο φόρο».

Παράλληλα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού των ΗΠΑ περιλαμβάνει μια επιχορήγηση ύψους 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Αποτροπής, το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ) και «τη μάχη εναντίον της ρωσικής επιθετικότητας», όπως κι ένα επιπλέον δισεκατομμύριο υπέρ της Ουκρανίας.

Υπέρ του Κιέβου τα χρήματα αν ο προϋπολογισμός υπερψηφιστεί

Εάν ο προϋπολογισμός υπερψηφιστεί στο Κογκρέσο, τα χρήματα αυτά θα προστεθούν σε άλλες βοήθειες που έχουν ήδη αποδεσμευτεί υπέρ του Κιέβου.

Ο στόχος αυτών των νέων παροχών είναι να «βελτιωθούν οι δυνατότητες και η προετοιμασία των αμερικανικών δυνάμεων, των συμμάχων στο ΝΑΤΟ και των περιφερειακών εταίρων μπροστά στη ρωσική επιθετικότητα», εξηγεί ο Λευκός Οίκος.

Σε εθνικό επίπεδο, το προσχέδιο περιλαμβάνει 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να σταλούν περισσότεροι αστυνομικοί στο πεδίο και 30 δισεκατομμύρια δολάρια στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ελπίζει έτσι ότι θα παράσχει περισσότερα μέσα στη μάχη κατά της βίας από πυροβόλα όπλα με ένα ποσό ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.