ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Χαλαρώνουν κυρώσεις που είχαν επιβάλει στη Βενεζουέλα του Μαδούρο για να τον «καλοπιάσουν»

Το Μεξικό και άλλες χώρες απειλούν να μποϊκοτάρουν τη Σύνοδο της Αμερικής

ΗΠΑ: Χαλαρώνουν κυρώσεις που είχαν επιβάλει στη Βενεζουέλα του Μαδούρο για να τον «καλοπιάσουν»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Τρίτη μια περιορισμένη χαλάρωση ορισμένων κυρώσεων που είχαν επιβάλει στη Βενεζουέλα με στόχο, όπως υποστηρίζουν, να ενθαρρύνουν την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης.

Βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι η χαλάρωση των μέτρων συμβαίνει λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο της Αμερικής που θα φιλοξενήσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Λος Άντζελες, στις αρχές Ιουνίου. Το Μεξικό και άλλες χώρες απειλούν να μποϊκοτάρουν τη σύνοδο αυτήν εάν δεν προσκληθούν η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα.

Η απόφαση αυτή «συνδέεται με τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» στο Μεξικό, ώστε να βρεθεί διέξοδος στην πολιτική κρίση, ανέφερε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι ΗΠΑ ήραν την Δευτέρα και ορισμένες κυρώσεις που είχαν επιβάλει στην Κούβα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, τη μεταφορά χρημάτων και την αεροπορική σύνδεση του νησιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.