ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισημερινός: Νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Ντανιέλ Νομπόα

Στα 35 του, θα γίνει ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας

Ισημερινός: Νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Ντανιέλ Νομπόα

Τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη στον Ισημερινό κέρδισε χθες Κυριακή ο Ντανιέλ Νομπόα, επιχειρηματίας και κληρονόμος μεγιστάνα της μπανάνας και θα γίνει ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, ανακοίνωσε το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE).

Λάμβανε το 52,30% των ψήφων, έναντι 47,70 της αντιπάλου του Λουίσας Γκονσάλες –η οποία ήδη αναγνώρισε την ήττα της και «συνεχάρη» τον νικητή– και, «με πάνω από το 90% των εγκύρων ψήφων σε εθνική κλίμακα» να έχει καταμετρηθεί, «το CNE θεωρεί τα αποτελέσματα αυτά μη αντιστρέψιμα και ότι ο Ισημερινός ουσιαστικά έχει εκλέξει τον Ντανιέλ Νομπόα πρόεδρο», ανέφερε η επικεφαλής του θεσμού, η Ντιάνα Αταμαΐντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κόρνες αυτοκινήτων υποστηρικτών του Ν.Νομπόα, 35 ετών, ακούστηκαν όταν μεταδόθηκαν τα αποτελέσματα στην πρωτεύουσα Κίτο.

Η Γκονσάλες αναγνώρισε την ήττα της και «συνεχάρη τον νικητή».

Σε αριθμό ψήφων, ο Ν. Νομπόα συγκέντρωνε 4,7 εκατ., έναντι 4,2 εκατ. της αντιπάλου του, είχε διαφορά περίπου 400.00 ψήφων.

Ο Ντανιέλ Νομπόα, που έκανε την έκπληξη του πρώτου γύρου όταν προκρίθηκε στον δεύτερο, υπόσχεται να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να στέλνει επικίνδυνους εγκληματίες σε πλοία-φυλακές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.