ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισπανία: Νέα τροπή στην υπόθεση της συζύγου του Π.Σάντσεθ – Η καταγγελία μπορεί να βασίστηκε σε fake news

Πρόκειται για μία υπόθεση που προκάλεσε πολιτική κρίση στην Ισπανία

Ισπανία: Νέα τροπή στην υπόθεση της συζύγου του Π.Σάντσεθ – Η καταγγελία μπορεί να βασίστηκε σε fake news

Ο γενικός γραμματέας της Manos Limpias, της οργάνωσης που έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά της συζύγου του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, παραδέχτηκε ότι είναι πολύ πιθανό η καταγγελία του να βασίζεται σε fake news που δημοσιεύτηκαν στα social media. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, ο Μιγκέλ Μπερνάρντ υπερασπίζεται τις ενέργειές του. Υποστηρίζει πάντως ότι περιορίστηκε στο να «θέσει υπόψη του δικαστηρίου» μια «σειρά πληροφοριών» που είχαν δημοσιεύσει «διάφορες ψηφιακές εφημερίδες» σχετικά με «υποτιθέμενες παρατυπίες».

Είναι έργο του ανακριτή να επαληθεύσει αν αυτές οι πληροφορίες είναι αληθείς ή όχι, ισχυρίζεται ακόμη η οργάνωση που βέβαια ζητά να συνεχιστεί η δικαστική διερεύνση σε περίπτωση που υπάρχει αλήθεια.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η σύζυγος του Σάντσεθ

Η προκαταρκτική έρευνα αφορά τις σχέσεις της Μπεγκόνια Γκόμεθ με ιδιωτικές εταιρείες που είχαν λάβει κρατική βοήθεια στη διάρκεια της κρίσης της covid-19 ή υπέγραψαν συμβόλαια με το κράτος, ενώ ο σύζυγός της ήταν πρωθυπουργός.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι διασυνδέσεις της με τον ισπανικό τουριστικό όμιλο Globalia, στον οποίο ανήκει η αεροπορική εταιρία Air Europa, που αποζητούσε την εξασφάλιση βοήθειας μετά τη μεγάλη ύφεση που προκάλεσε η υγειονομική κρίση στα αεροπορικά ταξίδια. Εκείνη την περίοδο η Μπεγκόνια Γκόμεθ διηύθυνε το IE Africa Center, ένα ίδρυμα που συνδέεται με την εμπορική σχολή της Μαδρίτης IE University, θέση την οποία εγκατέλειψε το 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το El Confidencial, το IE Africa Center είχε «υπογράψει συμφωνία χορηγίας με την Globalia το 2020» και η Μπεγκόνια Γκόμεθ είχε συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Χαβιέρ Ιντάγλκο την περίοδο που η Globalia διαπραγματευόταν το σχέδιο διάσωσής της ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ με την κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό επέτρεψε την παραχώρηση 475 εκατομμυρίων ευρώ στην Air Europa τον Νοέμβριο του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.