ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισπανία: Ο Π.Σάντσεθ θα διατηρήσει στις θέσεις τους τους βασικούς υπουργούς στη νέα κυβέρνηση – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Η υπουργός Ενέργειας, η υπουργός Προϋπολογισμού, ο υπουργός Εξωτερικών και η υπουργός Εργασίας θα παραμείνουν στα πόστα τους, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης

Ισπανία: Ο Π.Σάντσεθ θα διατηρήσει στις θέσεις τους τους βασικούς υπουργούς στη νέα κυβέρνηση – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πηγές στο Reuters ανέφεραν ότι ο επανεκλεγείς Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ πιθανόν να διατηρήσει στις θέσεις τους τους περισσότερους υψηλόβαθμους υπουργούς στο νέο του υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως αργότερα σήμερα.

Η υπουργός Ενέργειας Τερέζα Ριμπέρα, η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο, ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες και η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίας – η επικεφαλής του ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό, του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Sumar – αναμένεται να διατηρήσουν όλοι το πόστο τους.

Η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο, η οποία ηγείται της κούρσας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο τέλος του χρόνου, είναι πιθανόν να διατηρήσει μέχρι τότε την θέση της στο ισπανικό υπουργικό συμβούλιο, όπως μετέδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena SER και έγραψε η εφημερίδα El Pais.

Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοσταθμό TVE, ο Σάντσεθ πιθανόν να διορίσει υπουργό Βιομηχανίας τον Γιόρντι Χερέου του Καταλανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Παρά την προγενέστερη δέσμευσή του να περιορίσει τον αριθμό των μελών του υπουργικού του συμβουλίου ο Σάντσεθ θα διατηρήσει σε 22 τις υπουργικές θέσεις και θα προσφέρει πέντε υπουργεία στο Sumar, σύμφωνα με τα SER, El Pais και TVE.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα να σχολιάσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.