ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Iσπανία: Yπουργός πρότεινε επίδομα 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο και προκάλεσε αντιδράσεις

Για σπουδές ή την ίδρυση επιχείρησης

Iσπανία: Yπουργός πρότεινε επίδομα 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο και προκάλεσε αντιδράσεις

Η υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντίαθ κατέθεσε μια πρόταση για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων στην Ισπανία που περιλαμβάνει την xορήγηση επιδόματος 20.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που συμπληρώνει τα 18, προκειμένου να αξιοποιήσει το ποσό για σπουδές, επαγγελματική κατάρτιση ή το στήσιμο επιχείρησης.

Η πρόταση της αριστερής υπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ, που ανακοινώθηκε ενόψει των πρόωρων εκλογών της 23ης Ιουλίου στην Ισπανία, θα στοιχίσει περί τα 10 δισ. ευρώ, ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη φορολόγηση των πλουσίων. Στόχος της είναι να εγγυηθεί την «ισότητα των ευκαιριών» για όλους τους νέους Ισπανούς ανεξάρτητα από το οικογενειακό ή οικονομικό τους υπόβαθρο.

Η Γιολάντα Ντίαθ δήλωσε: «Το θέμα είναι να επιτρέψουμε στους νέους ανθρώπους να έχουν μέλλον και να τους δώσουμε την ευκαιρία να σπουδάσουν ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς αυτό να εξαρτάται από το επώνυμό τους ή την οικογένεια, από την οποία προέρχονται».

Ακόμα σημείωσε: «Γι’ αυτό και προτείνουμε να χορηγούνται στους πολίτες 20.000 ευρώ όταν κλείνουν τα 18, ώστε να μπορούν να εξελιχθούν, είτε με σπουδές είτε με τη δημιουργία μιας επιχείρησης. Αυτό είναι το διακύβευμα της 23ης Ιουλίου».

Η Ντίαθ επιβεβαίωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή του κόμματός της Sumar (Ενώνω ή Προσθέτω), που ονομάζεται «καθολική κληρονομιά» – εκτιμώμενου κόστους 0,8% του ισπανικού ΑΕΠ – θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους νέους πολίτες της Ισπανίας ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση και θα χρηματοδοτηθεί από τη φορολόγηση ατόμων που κερδίζουν πάνω από τρία εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αντιδράσεις για την πρόταση της Ισπανίδας υπουργού Εργασίας

Η πρόταση της αριστερής υπουργού Εργασίας πυροδότησε αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της χώρας με την συνάδελφό της, υπουργό Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο, να διερωτάται πώς θα λειτουργήσει στην πράξη η πολιτική αυτή.

Η Νάντια Καλβίνιο δήλωσε: «Όποιος προτείνει τη χορήγηση επιχορηγήσεων ή επιδοτήσεων χωρίς κανένα είδος περιορισμών αναφορικά με το επίπεδο του εισοδήματος ή τους στόχους, οφείλει να εξηγήσει πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτό, επειδή θα πρέπει να συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια με μια υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ, αλλά αναμένεται να χρειαστεί τη στήριξη του ακροδεξιού Vox για να σχηματίσει κυβέρνηση, εφόσον νικήσει στις εκλογές, κατηγόρησε την υπουργό ότι βάζει λάθος προτεραιότητες καλώντας την κυβέρνηση να εστιάσει σε άλλα προβλήματα όπως ο κίνδυνος κοινωνικού αποκλεισμού, που αντιμετωπίζει το 27% του πληθυσμού, «η ανεργία που είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, το γεγονός ότι οι οικογένειες δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα κι οι αυτοαπασχολούμενοι πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.