
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δύση, τονίζοντας ότι η Μέση Ανατολή δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως γεωπολιτική «παιδική χαρά».
«Η Δύση έχει μάθει να προκαλεί χάος, να δημιουργεί κρίσεις και έπειτα να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικότερα, επιδίδονται σε αυτή την πρακτική και στη συνέχεια παρατηρούν από ασφαλή απόσταση την πορεία των γεγονότων.
Ωστόσο, η Μέση Ανατολή δεν είναι ένα γεωπολιτικό παιχνίδι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι», δήλωσε ο Σ.Λαβρόφ κατά την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο Μέσης Ανατολής της Λέσχης Συζητήσεων Βαλντάι.
«Σήμερα, οι δυτικοί διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Μέσης Ανατολής, κατηγορούν τη Ρωσία για τη ματαιότητα των προσπαθειών για την εγκαθίδρυση ενός εθνικού διαλόγου στη Λιβύη, καθώς η Ρωσία διαθέτει εκεί τα δυναμικά της μέσα», σημείωσε.
Αυτό, σύμφωνα με τους δυτικούς διπλωμάτες, είναι η ρίζα των προβλημάτων στη σημερινή Λιβύη και επιδιώκουν να επιβάλουν αυτή την άποψη σε όλους με τους οποίους μιλούν».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.