ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίνα κατά Τζ.Μπάιντεν: «Οι δηλώσεις του αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των διπλωματικών δεσμεύσεων των ΗΠΑ»

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της δέσμευσης των ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν»

Κίνα κατά Τζ.Μπάιντεν: «Οι δηλώσεις του αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των διπλωματικών δεσμεύσεων των ΗΠΑ»

Ως «κατάφωρη παραβίαση» των διπλωματικών δεσμεύσεων της Ουάσινγκτον χαρακτήρισε η Κίνα τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπισθούν την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής επέμβασης.

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της σημαντικής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Στέλνει σοβαρό, αρνητικό μήνυμα (υποστήριξης) προς τις αυτονομιστικές δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μάο Νονγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ίδια τόνισε ότι η Κίνα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να απαντήσει σε ενέργειες που διαιρούν την χώρα.

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε το καλύτερο στην προσπάθεια για ειρηνική επανένωση. Την ίδια στιγμή, δε θα ανεχθούμε οποιαδήποτε ενέργεια έχει ως στόχο την απόσχιση», σημείωσε.

Η Μάο Νονγκ κάλεσε, παράλληλα, τις ΗΠΑ να διαχειριστούν τα θέματα που σχετίζονται με την Ταϊβάν «προσεκτικά και όπως αρμόζει», και να μη στέλνουν «λάθος μηνύματα» προς τις αυτονομιστικές δυνάμεις της Ταϊβάν, προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον για τον κίνδυνο σοβαρής «βλάβης» των αμερικανοσινικών σχέσεων και της ειρήνης στα Στενά της Ταϊβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν υπάρχει παρά μία Κίνα στο κόσμο. Η Ταϊβάν αποτελεί μέρος της Κίνας και η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Κίνας», κατέληξε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.