ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κρεμλίνο: «Το Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ “Ναβάλνι” δείχνει την πολιτικοποίηση του Χόλιγουντ»

«Τολμώ να υποθέσω πως σαφώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο πολιτικοποίησης του θέματος», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

Κρεμλίνο: «Το Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ “Ναβάλνι” δείχνει την πολιτικοποίηση του Χόλιγουντ»

Για «πολιτικοποίηση» του Χόλιγουντ κάνει λόγο ο Κρεμλίνο σχολιάζοντας το βραβείο Όσκαρ που απονεμήθηκε στο ντοκιμαντέρ «Ναβάλνι» σχετικά με την υπόθεση της δηλητηρίασης του ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι και τη φυλάκισή του μετά την επιστροφή του το 2021 στη Μόσχα.

Το ντοκιμαντέρ εμφανίζει τον σφοδρό επικριτή του Κρεμλίνου να αναρρώνει στη Γερμανία μετά την δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα στη Σιβηρία το 2020 και να συνεργάζεται με την ερευνητική ιστοσελίδα Bellingcat για να αποκαλύψουν τους υπεύθυνους.

Ο Ναβάλνι επέρριψε την ευθύνη για την υπόθεση της δηλητηρίασης σε μια ομάδα πρακτόρων της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB.

Η Ρωσία αρνείται ότι επιχείρησε να τον δολοφονήσει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν έχει δει την ταινία, που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, αλλά μολαταύτα «τολμώ να υποθέσω πως σαφώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο πολιτικοποίησης του θέματος». Όπως είπε, η πολιτική δεν είναι άγνωστη στο Χόλιγουντ, «αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για την όποια κινηματογραφική αξία αυτής της ταινίας διότι δεν είμαι γνώστης».

Σημειώνεται πως ο Ναβάλνι βρίσκεται σε μια φυλακή υψηλής ασφαλείας όπου εκτίει συνδυαστική ποινή κάθειρξης 11,5 ετών για περιφρόνηση δικαστηρίου και απάτη, κατηγορίες που ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι κατασκευασμένες για να τον φιμώσουν.

Κατά την απονομή του Όσκαρ, μαζί με τον καναδό σκηνοθέτη της ταινίας Ντάνιελ Ρόχερ, η Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγος του 46χρονου Ναβάλνι, κατήγγειλε πως «ο σύζυγός μου είναι στη φυλακή επειδή είπε την αλήθεια (…) επειδή υπερασπίστηκε τη δημοκρατία» και πρόσθεσε: «Αλεξέι, ονειρεύομαι τη μέρα που θα ανακτήσεις την ελευθερία σου, που η χώρα μας θα ανακτήσει την ελευθερία της. Μείνε δυνατός αγάπη μου».

Για την ιστορία το ντοκιμαντέρ «Ναβάλνι», παραγωγής CNN Films και HBO Max, ήταν υποψήφιο μαζί με τα ντοκιμαντέρ «All that breathes», «All the Beauty and the Bloodshed», «Fire of love» και «A House Made of Splinters».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.