ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λ.Τρας – Ρ.Σουνάκ: Με προβάδισμα 22 μονάδων η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας για τη διαδοχή του Μ.Τζόνσον

Λιζ Τρας VS Ρίσι Σουνάκ - Δημοσκόπηση σε δείγμα μελών του Συντηρητικού κόμματος για τη μάχη στη Βρετανία 

Λ.Τρας – Ρ.Σουνάκ: Με προβάδισμα 22 μονάδων η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας για τη διαδοχή του Μ.Τζόνσον

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, έχει προβάδισμα 22 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπάλου της, του Ρίσι Σούνακ, στην κούρσα για την ανάδειξη της ή του νέου πρωθυπουργού της χώρας, κατέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium Research για τον Observer σε δείγμα μελών του Συντηρητικού κόμματος.

Το συνολικό δείγμα – συμπεριλαμβανομένων όσων δεν εξέφρασαν προτίμηση – ήταν 570 μέλη των Τόρις. Λιγότερο από το ένα τρίτο (το 27%) ανέφερε ότι έχει ψηφίσει ήδη, ενώ το 47% είπε πως έχει αποφασίσει. Μόλις το 19% είπε πως μπορεί να αλλάξει γνώμη.

Στο επιμέρους δείγμα των 450 μελών των Τόρις που έχουν ήδη αποφασίσει τι θα επιλέξουν, η κυρία Τρας, που θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί σύμφωνα και με άλλες δημοσκοπήσεις, συγκέντρωσε το 61% των προθέσεων ψήφου, έναντι 39% του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Σούνακ, κατέγραψε το Opinium.

Τα χονδρικά 200.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος ψηφίζουν για να αναδείξουν την ή τον διάδοχο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έπειτα από σειρά σκανδάλων και την εξέγερση της κοινοβουλευτικής του ομάδας ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα εγκαταλείψει την ηγεσία της παράταξης και τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ αφού αναδειχθεί το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ψηφοφορία διεξάγεται επιστολικά. Η νικήτρια ή ο νικητής θα ανακοινωθεί την 5η Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.