ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Λευκορωσία: Τους δημοσίους υπαλλήλους που κρίνονται ένοχοι για «εσχάτη προδοσία» θα αφορά πλέον η θανατική ποινή

Αυτό αποφάσισε το λευκορωσικό κοινοβούλιο στην τελική ανάγνωση νομοσχεδίου

Λευκορωσία: Τους δημοσίους υπαλλήλους που κρίνονται ένοχοι για «εσχάτη προδοσία» θα αφορά πλέον η θανατική ποινή

Τους δημοσίους υπαλλήλους στη Λευκορωσία θα αφορά πλέον η θανατική ποινή που προβλέπεται για στρατιωτικούς που κρίνονται ένοχοι για «εσχάτη προδοσία».

Αυτό αποφάσισε το λευκορωσικό κοινοβούλιο στην τελική ανάγνωση νομοσχεδίου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η λευκορωσική Βουλή θέσπισε νόμο που προέβλεπε την επιβολή της θανατικής ποινής σε αξιωματικούς και στρατιώτες που κρίνονται ένοχοι για προδοσία και καθιστούσε τη δυσφήμιση του στρατού ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια.

Πέρυσι, η χώρα δέχθηκε διεθνή κριτική για την επέκταση επιβολής της θανατικής ποινής για όσους καταδικάζονται για φερόμενες τρομοκρατικές απόπειρες. Εκείνη η κίνηση του Μινσκ ήρθε ως απάντηση σε υποθέσεις δολιοφθοράς σιδηροδρόμων από Λευκορώσους για να σταματήσουν ρωσικές δυνάμεις να εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία.

Η Λευκορωσία δεν έχει στείλει δικά της στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά επέτρεψε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της ως βάση οπισθοφυλακής για την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022 και επιτρέπει σε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και drones να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της για να εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.