ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λιζ Τρας: Αυτοί είναι οι υπουργοί που διορίστηκαν στη νέα κυβέρνηση

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας εγκατέστησε συμμάχους σε βασικούς ρόλους του υπουργικού συμβουλίου

Λιζ Τρας: Αυτοί είναι οι υπουργοί που διορίστηκαν στη νέα κυβέρνηση

Η διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον, Λιζ Τρας, κατά την πρώτη ημέρα της θητείας της επιβράβευσε τους βασικούς της συμμάχους με κορυφαίες θέσεις σε έναν σημαντικό ανασχηματισμό λίγες ώρες μετά την είσοδό της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Kwasi Kwarteng είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο Τζέιμς Κλίβερλι διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών και η Suella Braverman αντικατέστησε την Priti Patel ως υπουργός Εσωτερικών. Μία από τις πιο στενές φίλες της Λιζ Τρας, η Therese Coffey, διορίστηκε υπουργός υγείας και αναπληρώτρια πρωθυπουργός.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει ενόψει της παρθενικής εμφάνισης της νέας πρωθυπουργού στη Βουλή των Κοινοτήτων αργότερα σήμερα (7/9). Κανένας από όσους υποστήριξαν τον ηττημένο αντίπαλό της, Ρίσι Σούνακ, δεν θα παραμείνει στο πλήρες υπουργικό συμβούλιο.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της Τρας είπε ότι οι αλλαγές θα «ενοποιήσουν» το κόμμα των Τόρις και τόνισε ότι ανατέθηκαν ανώτεροι ρόλοι σε πέντε από τους αντιπάλους της για την ηγεσία των Τόρις. Για πρώτη φορά στην ιστορία, κανένα από τα τέσσερα κορυφαία «μεγάλα αξιώματα του κράτους» – πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών, υπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Εξωτερικών – δεν ανήκει σε λευκό άνδρα.

Η νέα πρωθυπουργός έκανε το πρώτο της τηλεφώνημα σε ξένο ηγέτη, δεσμευόμενη για τη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία σε μια κλήση με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι η Λιζ Τρας «με χαρά» αποδέχτηκε την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Ουκρανία.

Αργότερα μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπου το ζευγάρι συζήτησε τη σημασία της επίτευξης συμφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ σχετικά με τους εμπορικούς κανόνες μετά το Brexit στη Βόρεια Ιρλανδία. Η κυριαρχία των υποστηρικτών της εκστρατείας της στο υπουργικό συμβούλιο προκαλεί ήδη γκρίνια μεταξύ ορισμένων βουλευτών των Τόρις, προκαλώντας τον κίνδυνο να υπάρξει «ανταρσία» στην πορεία από όσους έμειναν εκτός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Λιζ Τρας διορίστηκε η 56η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου από τη βασίλισσα, σε μια τελετή στο κάστρο Μπαλμόραλ την Τρίτη. Επέστρεψε στη βροχερή Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο και στη σύντομη ομιλία της, ορκίστηκε να αναπτύξει την οικονομία μέσω φορολογικών περικοπών και μεταρρυθμίσεων, να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση των λογαριασμών ενέργειας και να θέσει την υπηρεσία υγείας σε «στιβαρές βάσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.