ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Ρούτε: Για εσφαλμένη διαγραφή & αρχειοθέτηση των sms από το κινητό του κατηγορείται ο Ολλανδός πρωθυπουργός

Τι αναφέρει επίσημη έκθεση

Μ.Ρούτε: Για εσφαλμένη διαγραφή & αρχειοθέτηση των sms από το κινητό του κατηγορείται ο Ολλανδός πρωθυπουργός

Για μη ορθή αρχειοθέτηση των sms από το παλιό του κινητό τηλέφωνο κατηγορείται ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με επίσημη έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Μ.Ρούτε εξήγησε τον περασμένο Μάιο ότι είχε αρχειοθετήσει όλα τα σημαντικά μηνύματα, όμως διέγραφε άλλα για να ελευθερώσει χώρο αποθήκευσης στο παλιάς τεχνολογίας Nokia που είχε. Ο ίδιος ανέφερε τότε ότι επί χρόνια διέγραφε ορισμένα από τα μηνύματα που λάμβανε στο κινητό του τηλέφωνο του και έδινε μόνο εκείνα που θεωρούσε ο ίδιος σημαντικά προς φύλαξη στα κρατικά αρχεία.

«Τα μηνύματα συνομιλίας (sms) του πρωθυπουργού είναι ανεπαρκώς αρχειοθετημένα», επισημαίνει στην έκθεσή της η ολλανδική κυβερνητική επιθεώρηση πληροφοριών.

Πολλά μηνύματα «έχουν διαγραφεί», σημείωσε η επιθεώρηση, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει πόσα από αυτά θα έπρεπε να είχαν φυλαχτεί σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία περί αρχείων.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι που αρχειοθέτησαν τα μηνύματα το έκαναν σύμφωνα με «κυβερνητική οδηγία που δε φαίνεται να συμμορφώνεται με το νόμο περί αρχείων», εκτιμούν οι συντάκτες της έκθεσης.

Σημειώνεται ότι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην Ολλανδία έπρεπε να στέλνει σχεδόν πάντα τα μηνύματα που λάμβανε σε αξιωματούχο προκειμένου να αρχειοθετηθούν, αλλά σύμφωνα με την έκθεση «αυτό δεν συνέβαινε πάντα με τα μηνύματα που είχε λάβει».

Επιπλέον, «ο τρόπος αρχειοθέτησης των μηνυμάτων του πρωθυπουργού είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων», καθώς τα μηνύματα που διαβιβάστηκαν δεν δείχνουν την ώρα λήψης τους.

«Η ορθή αρχειοθέτηση είναι σημαντική για να είναι γνωστό πώς συνέβησαν τα πράγματα», υπογραμμίζει περαιτέρω η επιθεώρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του θα εξετάσουν πιθανή προσαρμογή των κυβερνητικών οδηγιών σχετικά με την αρχειοθέτηση των μηνυμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.