ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μπόρις Τζόνσον: Η απόφαση της επιτροπής για το Partygate – Ποια είναι η «ποινή» του

Αποφάνθηκε ότι θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τη Βουλή για 90 ημέρες

Μπόρις Τζόνσον: Η απόφαση της επιτροπής για το Partygate – Ποια είναι η «ποινή» του

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε εσκεμμένα το κοινοβούλιο αναφορικά με το σκάνδαλο partygate. σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων το οποίο είδε σήμερα (15/6) το «φως» της δημοσιότητας.

Αποφάνθηκε ότι «παραπλάνησε σκόπιμα τη Βουλή, την Επιτροπή, αμφισβήτησε την Επιτροπή και ήταν συνένοχος στην εκστρατεία κατάχρησης και απόπειρας εκφοβισμού της Επιτροπής» και συνιστά να μην δικαιούται «πάσο πρώην βουλευτή»

Η σύσταση για αναστολή 90 ημερών στη βουλευτική του ιδιότητα είναι αξιοσημείωτη, σημειώνει το ΒΒC.

Οι Times είχαν αποκαλύψει, ότι η επταμελής επιτροπή, που απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τέσσερις Συντηρητικούς βουλευτές, απέρριψε τον κεντρικό ισχυρισμό του Τζόνσον, ότι δηλαδή διαβεβαίωσε το νομοθετικό σώμα πως καμία συγκέντρωση στην Ντάουνινγκ Στριτ δεν είχε παραβιάσει τους κανόνες των lockdown της πανδημίας διότι έτσι είχε ενημερωθεί από τους αρμόδιους συμβούλους του.

Η προτεινόμενη ποινή για την αποβολή του Μπόρις Τζόνσον από τη Βουλή των Κοινοτήτων είναι αρκετά σκληρή σημειωτόν καθώς οι δέκα ημέρες είναι το όριο που επιτρέπει τη διαδικασία καθαίρεσης ενός βουλευτή και τη διενέργεια εμβόλιμων εκλογών στην περιφέρειά του.

Η επιτροπή Ασυλίας κάνει συστάσεις, αλλά εναπόκειται στη Βουλή των Κοινοτήτων να αποφασίσει αν θα τις αποδεχτεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.