Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ν.Τραμπ για συνάντηση B.Πούτιν – Β.Ζελένσκι: «Πιστεύω πως θα συμφωνήσουν – Θα πήγαινα αν πίστευα ότι θα βοηθούσε»

«Δεν ξέρω πού θα βρίσκομαι την ώρα της συνάντησης»

Ν.Τραμπ για συνάντηση B.Πούτιν – Β.Ζελένσκι: «Πιστεύω πως θα συμφωνήσουν – Θα πήγαινα αν πίστευα ότι θα βοηθούσε»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επικείμενη συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πως «πιστεύω πως θα συμφωνήσουν».

Ο Ν.Τραμπ δέχτηκε ερωτήσεις για τα σχέδια της ΕΕ για επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν αρνηθεί να συμφωνήσει με το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν διατεθειμένος να κάνει το ίδιο, απάντησε:

«Έχω την αίσθηση ότι θα συμφωνήσουν. Ναι, έχω αυτή την αίσθηση. Για να δούμε τι θα γίνει».

«Θα πετούσα ως εκεί αν πίστευα πως θα βοηθούσε», λέει ο Ν.Τραμπ για τις συνομιλίες της Πέμπτης με Ρωσία και Ουκρανία.
«Αν ένιωθα ότι είναι σημαντικό για να κλείσει η συμφωνία, εγώ επέμεινα να γίνει αυτή η συνάντηση.

Δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε συνάντηση, γιατί ο ένας ήθελε κατάπαυση πυρός, ο άλλος όχι, και πήγαινε πέρα-δώθε.

Είπα: Κοιτάξτε, πρέπει να το σταματήσουμε σε αυτό το σημείο. Απλώς πηγαίνετε στη συνάντηση. Η συνάντηση ορίστηκε. Πηγαίνετε την Πέμπτη.

Και αν θεωρούσα ότι θα βοηθούσε… Δεν ξέρω πού θα βρίσκομαι εκείνη τη στιγμή, θα είμαι κάπου στη Μέση Ανατολή, αλλά θα πετούσα εκεί αν πίστευα ότι θα βοηθούσε».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα άφησε να εννοηθεί πως ίσως παραστεί στη συνάντηση της Πέμπτης, «αν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι», όπως είπε, υπονοώντας πως υπάρχει «δυνατότητα για μια καλή συνάντηση».

«Μην υποτιμάτε τη συνάντηση της Πέμπτης στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν είναι εξαιρετικός οικοδεσπότης. Και κάνουμε κάποιες δουλειές μαζί του, που σχετίζονται και με τη Συρία…»

»Πιστεύω πως ίσως υπάρξει… μια καλή συνάντηση, υπάρχει δυνατότητα για καλή συνάντηση. Μια συνάντηση που δεν επρόκειτο να γίνει, και εγώ επέμεινα να γίνει…»

»Ίσως προκύψει καλό αποτέλεσμα από τη συνάντηση της Πέμπτης στην Τουρκία… και πιστεύω ότι οι δύο ηγέτες θα είναι εκεί. Το σκεφτόμουν να πετάξω κι εγώ. Δεν ξέρω πού θα βρίσκομαι την Πέμπτη, έχω τόσες πολλές συναντήσεις… Υπάρχει πάντως πιθανότητα, αν θεωρήσω ότι μπορεί να γίνει κάτι» είχε πει νωρίτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.