ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ν.Τραμπ: Γιατί μπορεί να είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές του 2024 παρά το κατηγορητήριο

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ τον δικαιώνει

Ν.Τραμπ: Γιατί μπορεί να είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές του 2024 παρά το κατηγορητήριο

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι κατηγορούμενος, ωστόσο μπορεί κανονικά να είναι υποψήφιος για τις εκλογές του 2024. 

Όπως εξηγεί το BBC, ο Τραμπ έχει το Σύνταγμα των ΗΠΑ και τους νόμους με το μέρος του.

Καταρχάς η άρνηση του Τραμπ να αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 δεν είναι παράγοντας που θα μπορούσε να εμποδίσει την κάθοδό του. Οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν χρειάζεται να αποδεχτούν το αποτέλεσμα προηγούμενης εκλογής, ούτε απαγορεύεται σε πρώην προέδρους να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ακόμη ότι, ακόμη και αν καταδικαστεί ή ακόμη και φυλακιστεί, τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει από το να κατέβει στις εκλογές του 2024. Πράγματι, το Σύνταγμα των ΗΠΑ τον δικαιώνει σε αυτό το σημείο.

Θα μπορεί ακόμη να έχει και την εξουσιοδότηση να χειρίζεται απόρρητο υλικό, γιατί ένας εκλεγμένος πρόεδρος δεν χρειάζεται να πάρει από κανέναν άδεια για αυτό. Πάντως, δεν υπάρχει προηγούμενο καταδίκης σε κατασκοπεία και έπειτα εκλογές στο ύπατο αξίωμα, οπότε υπάρχει μια περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2024 οι ΗΠΑ να κινηθούν σε νομικά αχαρτογράφητα νερά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.