ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο καγκελάριος της Αυστρίας ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που συναντά τον Πούτιν μετά την επέμβαση στην Ουκρανία

Το Σάββατο ο Καγκελάριος της Αυστρίας είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο καγκελάριος της Αυστρίας ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που συναντά τον Πούτιν μετά την επέμβαση στην Ουκρανία

Το κατώφλι του Κρεμλίνου διαβαίνει σήμερα ο Αυστριακός Καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ, ως ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Η Aυστρία θεωρείται ουδέτερη χώρα και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ , ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα, ο Kαρλ Νεχάμερ έχει αναλάβει το ρόλο του «γεφυροποιού», σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει τις δύο πλευρές- Κίεβο και Μόσχα- έτσι ώστε να βρεθεί φως στο τούνελ που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου.

«Ο Καρλ Νεχάμερ επισκέπτεται σήμερα τη Μόσχα έχοντας ενημερώσει το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να ενθαρρύνει τον διάλογο», διευκρίνισε εκπρόσωπος του αυστριακού Καγκελάριου.

Ο Νεχάμερ συνάντησε το Σάββατο στον ηγέτης της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Καγκελάριος της Αυστρίας επισκέφθηκε το Κίεβο και την Μπούτσα, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Πρόκειται για μια αποστολή με ρίσκο, δεν θέλω να το κρύψω», παραδέχθηκε ο Καρλ Νεχάμερ αναγνωρίζοντας ότι ίσως υπάρξουν αντιδράσεις στις τάξεις ορισμένων εταίρων του στην Ε. Ε, κυρίες από τις χώρες της Βαλτικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, ένα 24ωρο προτού μεταβεί στη Μόσχα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, ο Ερντογάν συζήτησε, μεταξύ άλλων, με τον Αυστριακό Καγκελάριο ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη για να διευκολύνει την ειρήνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.