ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Μ.Τζόνσον θα καταθέσει σε επιτροπή για τα «κορωνοπάρτι» στην πρωθυπουργική κατοικία

Ο Τζόνσον αναμένεται να δώσει εξηγήσεις, μέσω βιντεοκλήσης, την επόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου

Ο Μ.Τζόνσον θα καταθέσει σε επιτροπή για τα «κορωνοπάρτι» στην πρωθυπουργική κατοικία

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να δώσει εξηγήσεις σε κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με το αν παραπλάνησε το βρετανικό Κοινοβούλιο για τα περιβόητα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία την περίοδο των lockdown.

Οι αποκαλύψεις ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έκαναν περισσότερες από μία συναθροίσεις με αλκοόλ, την περίοδο που δεν επιτρέπονταν στους πολίτες για να μην διαδοθεί η Covid-19, έφεραν τελικά την πτώση της κυβέρνησης Τζόνσον, πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο Τζόνσον αναμένεται να δώσει εξηγήσεις, μέσω βιντεοκλήσης, την επόμενη Τετάρτη, 22 Μαρτίου, στην επιτροπή, έγινε σήμερα γνωστό. Η συνεδρίαση της επιτροπής θα είναι δημόσια, ενώ βουλευτές από όλα τα κόμματα θα έχουν δικαίωμα να θέσουν ερωτήματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να είχε καταθέσει γραπτά, αναφέρει ο Guardian, αλλά και πάλι θα δίνονταν στη δημοσιότητα η απάντησή του.

Εν τω μεταξύ, η προκαταρκτική έκθεση της διακομματικής επιτροπής είχε δείξει ότι ο Τζόνσον παραπλάνησε τους βουλευτές για αυτά τα πάρτι και ότι γνώριζε ο ίδιος, αλλά και συνεργάτες του, ότι ήταν αντίθετα με τους κανονισμούς.

Νέες πληροφορίες που ήλθαν στο φως δείχνουν ότι, πολύ πριν τα πρώτα δημοσιεύματα για τα πάρτι, συνεργάτες του Τζόνσον ανησυχούσαν για τυχόν διαρροή τους και πόσο αυτή θα έπληττε τον πρωθυπουργό.

Σε περίπτωση που η επιτροπή κρίνει ότι ο Τζόνσον παραπλάνησε σκόπιμα το Κοινοβούλιο θα μπορούσε να τεθεί σε ένα είδος αναστολής καθηκόντων. Αν αυτή η περίοδος είναι πάνω από 14 ημέρες, οι πολίτες στην εκλογική του περιφέρεια (Uxbridge and South Ruislip στο δυτικό Λονδίνο) θα μπορούν να ζητήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου βουλευτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.