«Τελειώνει» νομικά τους LGBTQ+ o νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ρ.Σούνακ: «Υπάρχει μόνο το βιολογικό φύλο – Όχι οι τρανς»

«Είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε την πλύση εγκεφάλου» είχε δηλώσει σε ομιλία του

«Τελειώνει» νομικά τους LGBTQ+ o νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ρ.Σούνακ: «Υπάρχει μόνο το βιολογικό φύλο – Όχι οι τρανς»

Ο νέος πρωθυπουργός του Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ και αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος απορρίπτει την ύπαρξη τρίτου φύλου και σχεδιάζει να αφαιρέσει τη νομική προστασία για τα τρανς άτομα από τον νόμο περί ισότητας ο οποίος θεσπίστηκε το 2010.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Telegraph, ο Ρ.Σουνάκ σχεδιάζει να «αναθεωρήσει τον νόμο περί ισότητας για να καταστήσει σαφές ότι το φύλο σημαίνει -μόνο- βιολογικό φύλο».

Επί του παρόντος, ο νόμος προστατεύει όλους τους ανθρώπους από τις διακρίσεις, ενώ τα τρανς άτομα προστατεύονται, ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβληθεί, ή σκοπεύουν να υποβληθούν σε ιατρική φυλομετάβαση, και ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν, ή όχι, Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου (GRC).

Νωρίτερα φέτος, ο Ρ.Σούνακ σε ομιλία του είχε εκφράσει τα σχέδιά του να «αναθεωρήσει» τον Νόμο για την Ισότητα, λέγοντας:

«Είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε την πλύση εγκεφάλου, τους βανδαλισμούς, και τις δακτυλοδεικτήσεις.

Πολύ συχνά, η υφιστάμενη νομοθεσία χρησιμοποιείται για να ασχοληθεί με την κοινωνική μηχανική, στην οποία κανείς δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Ο χειρότερος παραβάτης από αυτή την άποψη είναι ο Νόμος για την Ισότητα του 2010, που επινοήθηκε την εποχή των σκύλων της τελευταίας κυβέρνησης των Εργατικών.

Ήταν ένας δούρειος ίππος, που επέτρεψε σε κάθε είδους ανοησία να διαπεράσει τη δημόσια ζωή. Πρέπει να σταματήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνησή μου θα επανεξετάσει την πράξη, για να διασφαλίσει ότι διατηρούμε νόμιμες προστασίες»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.