Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Ο παραιτηθείς Τ.Τριντό επιμένει στους δασμούς στις ΗΠΑ

«Ακόμη και με προσωρινή αναστολή των δασμών για ορισμένους τομείς»ο Καναδάς παραμένει σε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Ο παραιτηθείς Τ.Τριντό επιμένει στους δασμούς στις ΗΠΑ

Ο Καναδάς θα συνεχίσει να είναι σε εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη κι αν υπάρξει προσωρινή αναστολή των δασμών, δήλωσε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Καναδά Τ. Τριντό.

«Ο στόχος μας παραμένει η κατάργηση αυτών των τελωνειακών δασμών, όλων των τελωνειακών δασμών».

«Δεν θα υπαναχωρήσουμε στους τελωνειακούς μας δασμούς μέχρι να αρθούν οι αδικαιολόγητοι αμερικανικοί δασμοί», δήλωσε.

Από την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν τελωνειακούς δασμούς 25% στα καναδικά και τα μεξικανικά προϊόντα, εκτός από τους καναδικούς υδρογονάνθρακες στους οποίους επιβάλλουν δασμούς 10%.

Η Οτάβα ανακοίνωσε γρήγορα δασμολογικά αντίποινα σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα και διαβεβαίωσε ότι ο κατάλογος θα μεγαλώσει με την πάροδο του χρόνου.

Ο Ν.Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι απαντήσεις του Καναδά ήταν ανεπαρκείς αλλά συμφώνησε να εξαιρεθεί από τους δασμούς για έναν μήνα ο κρίσιμος τομέας του αυτοκινήτου έπειτα από αίτημα των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου έκανε γνωστό ότι τα προϊόντα από τον Καναδά και το Μεξικό, που τηρούν τους όρους της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με τις ΗΠΑ, “πιθανόν” τελικά να εξαιρεθούν από τους τελωνειακούς δασμούς για έναν μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.